RECICLATGE DELICIÓS

Al rescat de les sobres d'ahir

Abans de llençar les sobres d'un àpat, Ada Parellada t'ofereix solucions fàcils en forma de nous plats

parellada

parellada / Carlos Valbuena Junquera

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Abans de llençar les sobres d’un dinar o un sopar, la xef Ada Parellada (xef de Semproniana i ideòloga de Gastrorecup) t’ofereix solucions fàcils per rescatar-les de les urpes del contenidor en forma de nous plats. Aquestes quatre et salvaran en algun moment.


AMANIDA 

"Imagina’t que t’ha sobrat un escabetx. El d’unes sardines, per exemple. Amb aquest suc pots amanir unes patates bullides a les quals pots afegir unes mongetes seques. Pots acabar el plat amb una mica d’enciam perquè aporti frescor. El mateix es pot dir del pollastre, que és molt agraït perquè queda bé en qualsevol amanida. Per no parlar d’un rosbif del dia anterior: el talles a daus i l’integres en una amanida de llegums, cigrons, salsa romesco i enciam o ruca".


SALTAT 

"És ideal per a qualsevol carn, ja sigui un bistec, un llom, un rosbif, un pollastre… Pots combinar-la amb verdures i amb una mica de pasta o arròs. Posa-ho tot en una paella amb oli amb una mica d’all prèviament fregit, i ho fas tipus wok. El toc final l’hi pots donar amb una salsa teriyaki, una hoisin o una d’ostres que es venen a les botigues, o amb una de casolana amb soja, mel i una mica d’aigua".


FARCIT 

"Amb unes patates rostides al forn, escalivades o fins i tot bullides, pots fer un farcit d’allò més bo. Retires l’interior de les patates deixant la pell a manera de recipient perquè el tornaràs a omplir. ¿Com? Ajuntant la patata amb uns daus de carn i salsa de tomàquet. A aquesta barreja hi afegeixes per sobre formatge o beixamel i ho gratines al forn".


Notícies relacionades

UN CAS EXTREM: PASTA AMB TOMÀQUET 

"En el reaprofitament de plats hauríem de ser sempre optimistes i imaginatius. No tot està perdut. El cas més extrem seria el d’uns espaguetis amb tomàquet. Reescalfats no valen res, ¿oi? ¿Has pensat a fer una truita? També es pot optar per la solució italiana: el 'timballo di maccheroni', un pastís amb ou i nata al forn on els macarrons són els protagonistes. D’aquesta manera es transformen els clàssics macarrons a la napolitana (amb tomàquet) en un púding, en un 'timbal'".