la recepta de la meva vida

Els cargols amb cansalada de l'àvia d'Oriol Castro

De petit anava a buscar cargols i la meva àvia i la meva mare feien aquest plat de tanta tradició.

Així fa el xef de Disfrutar i Compartir Oriol Castro la recepta de cargols amb cansalada de la seva àvia. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
ORIOL CASTRO (DISFRUTAR Y COMPARTIR)

PER ALS CARGOLS CUITS I LA SEVA AIGUA DE COCCIÓ

INGREDIENTS

1 kg de cargols nets i vius

3 l d’aigua

2 branques de farigola

2 fulles de llorer

20 grans de pebre negre

1 bitxo

Sal

PREPARACIÓ

1.    Posem els cargols vius en un recipient de plàstic, hi afegim sal i els barregem amb les mans sense parar de remenar perquè deixin anar la bava. Quan han deixat anar la bava, els anem rentant amb cura sota l’aixeta. Repetirem aquesta operació tres vegades. 

2.    Posem els cargols en una olla amb aigua freda. L’escalfem lentament perquè surtin de la closca i es morin; així la carn quedarà fora de la closca. 

3.    Els escorrem i els canviem d’aigua. Hi afegim la farigola, el llorer, el pebre i el bitxo. Els posem a punt de sal i els coem a foc mitjà durant 35 minuts.

4.    Els guardem amb la seva aigua.

PER ALS CARGOLS GUISATS

INGREDIENTS

Cargols bullits i la seva aigua de cocció

Sofregit

Carns rostides

Farina de blat de moro

Sal i pebre negre

PREPARACIÓ

1.    En una cassola, hi afegim el sofregit i l’escalfem. Hi afegim les carns rostides, ho barregem bé i hi afegim els cargols.

2.    Ho rostim tot i ho mullem amb l’aigua de cocció dels cargols. 

3.    Aixequem el bull i ho coem a foc mitjà durant 10 minuts. 

4.    Posem a punt de lligat amb una mica de farina de blat de moro i ho deixem a punt de sal i pebre. 

Notícies relacionades

5.    Deixem posar el guisat un mínim de tres hores. 

ACABAT I PRESENTACIÓ

Escalfem el guisat dels cargols i ho servim en plats fondos.

Temes:

Cuiners