la recepta de la meva vida
Els cargols amb cansalada de l'àvia d'Oriol Castro
De petit anava a buscar cargols i la meva àvia i la meva mare feien aquest plat de tanta tradició.
Així fa el xef de Disfrutar i Compartir Oriol Castro la recepta de cargols amb cansalada de la seva àvia. /
PER ALS CARGOLS CUITS I LA SEVA AIGUA DE COCCIÓ
INGREDIENTS
1 kg de cargols nets i vius
3 l d’aigua
2 branques de farigola
2 fulles de llorer
20 grans de pebre negre
1 bitxo
Sal
PREPARACIÓ
1. Posem els cargols vius en un recipient de plàstic, hi afegim sal i els barregem amb les mans sense parar de remenar perquè deixin anar la bava. Quan han deixat anar la bava, els anem rentant amb cura sota l’aixeta. Repetirem aquesta operació tres vegades.
2. Posem els cargols en una olla amb aigua freda. L’escalfem lentament perquè surtin de la closca i es morin; així la carn quedarà fora de la closca.
3. Els escorrem i els canviem d’aigua. Hi afegim la farigola, el llorer, el pebre i el bitxo. Els posem a punt de sal i els coem a foc mitjà durant 35 minuts.
4. Els guardem amb la seva aigua.
PER ALS CARGOLS GUISATS
INGREDIENTS
Cargols bullits i la seva aigua de cocció
Sofregit
Carns rostides
Farina de blat de moro
Sal i pebre negre
PREPARACIÓ
1. En una cassola, hi afegim el sofregit i l’escalfem. Hi afegim les carns rostides, ho barregem bé i hi afegim els cargols.
2. Ho rostim tot i ho mullem amb l’aigua de cocció dels cargols.
3. Aixequem el bull i ho coem a foc mitjà durant 10 minuts.
4. Posem a punt de lligat amb una mica de farina de blat de moro i ho deixem a punt de sal i pebre.
Notícies relacionades5. Deixem posar el guisat un mínim de tres hores.
ACABAT I PRESENTACIÓ
Escalfem el guisat dels cargols i ho servim en plats fondos.
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- Procés a Tailàndia La pena de mort s’allunya del cas Daniel Sancho
- A tot Espanya Sanitat no pot cobrir 473 destinacions per a MIR
- BCN expandirà el bus a demanda durant els pròxims tres anys
- Llimona & vinagre Elogi del silenci, la serenitat i la senzillesa