Gala a Barcelona

Paradiso (Barcelona), millor cocteleria del món

  • La llista The World’s 50 Best Bars 2022 situa l’establiment del Born a dalt de tot en una classificació on també figuren els barcelonins, Sips, que escala al tercer lloc, i Two Schmucks (setè), i el madrileny Salmon Guru (15è)

  • Consulta aquí la classificació completa

6
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La gala de The World’s 50 Best Bars 2022 celebrada aquesta dimarts a la nit a Barcelona ha coronat en el número u mundial Paradiso (Barcelona), i ha col·locat entre els 15 primers tres bars espanyols més: els barcelonins Sips (tercer, que ha protagonitzat l’escalada més gran respecte a l’edició anterior (havia sigut 37è) i Two Schmucks (setè), i el madrileny Salmon Guru (15è). Una notícia que compensa la frustració de no veure cap representant nacional en aquesta llista del 51è al 100è (l’any passat n’hi va haver dos).

«És un orgull aparèixer a la llista. A més, ens fa superfeliços que amb el nostre treball puguem representar Barcelona en l’elit mundial. És veritat que treballem cada dia per fer feliços els nostres clients, però ser reconegut està molt molt bé, així que aquesta nit toca disfrutar. Això és el més gran que em pot passar a nivell professional», ha explicat a aquesta diari Giacomo Giannotti, alma mater de Paradiso, un local del Born (Rera Palau, 4, Barcelona) davant el qual es formen cues cada dia, i això que és ‘clandestí’, perquè s’hi accedeix a través de la porta de nevera a la part posterior d’una botiga de pastrami. Un valor segur a The World’s 50 Best Bar, ja que amb aquesta ja són cinc les vegades seguides que ha aparegut en la llista (el 2021 va ser tercer). Un dels còctels més destacats de la seva carta actual és On Fire, elaborat amb whisky, vi Jerez, llet fumada i, en el seu interior, un tros de moniato al forn.

Sips (Muntaner, 108, Barcelona) va obrir el 2021 i al cap de pocs mesos es va ficar al lloc 37è de la llista d’aquell any. El dirigeixen Marc Álvarez, que va ser durant set anys el responsable de la cocteleria dels restaurants d’El Barri Adrià, i l’italià Simone Caporale, que va mantenir Artesian Bar (Londres) durant quatre anys consecutius (2012-15) a dalt de tot de la llista dels millors bars del món. No hi ha una barra principal (l’espai és molt diàfan) i la cura pel detall és insuperable, com es demostra en el fet que la vaixella és específica per a cada còctel.

Two Schmucks (Joaquín Costa, 52, Barcelona) és tan gamberro com el barri que l’acull, el Raval. Un bar de copes més aviat canalla amb vambes penjades sobre bigues d’acer i paraulotes als cartells de les parets on serveixen unes creacions molt i molt ‘top’ i on fins i tot hi ha còctels d’aixeta que surten de «barri còctels» (barrils, no, «barris» perquè se senten molt del Raval).

Salmon Guru (Echegaray, 21, Madrid) triomfa per les seves excèntriques begudes, una extravagància que es combina amb una execució impecable en cada creació, cosa que el converteix en una de les destinacions de copes més sol·licitades de la capital.

Així doncs, com se sospitava, tenia tota la raó de ser que la primera cerimònia de lliurament de premis de The World’s 50 Best Bars que s’organitzava fora de Londres des de la seva primera edició, el 2009, tingués lloc a Barcelona, una ciutat que ha tingut habitualment diversos locals en la preuada llista.

Mark Sansom, director de continguts de The World’s 50 Best Bars, ha explicat que la decisió de portar la gala a Barcelona és una manera de celebrar, després de la pandèmia, la tornada dels viatges internacionals i l’enlluernador rendiment del sector dels bars a nivell mundial durant l’últim any. «Ens emociona tenir l’oportunitat de fer destacar altres grans ciutats dins del sector, començant per Barcelona, una de les destinacions més cosmopolites al món de la cocteleria», ha afegit.

L’animadíssim recompte de la llista s’ha seguit en directe en un acte a La Cúpula del centre comercial Arenas i s’ha retransmès en directe a través de la pàgina de Facebook de The World’s 50 Best Bars i del canal 50 Best Bars TV a Youtube. És el resultat de la decisió del plafó de votació compost per més de 650 experts independents en begudes, des de cambrers, educadors i consultors de renom fins a escriptors de begudes i especialistes en còctels.

Abans de la gala, s’havien comunicat els bars classificats entre el 51è i el 100è del món i durant la cerimònia s’han entregat diversos premis individuals: Art of Hospitality, en la qual tots els membres de l’acadèmia de The World’s 50 Best Bars distingeixen el bar en el qual van disfrutar de la millor experiència en termes d’hospitalitat durant el període de votació, va recaure en Hanky Panky (Mèxic DF); Bartenders’ Bartender, en el qual els ‘bartenders’ assenyalen al col·lega que més ha fet per fomentar l’ofici de bàrman arran de la pandèmia, se’l va emportar Jean Trinh, d’Alquímico (Cartagena de Indias); One to watch, que assenyala el bar amb potencial per estar entre els 50 millors del món molt aviat, va ser per a Röda Huset (Escocolmo); Sustainable Bar, que es preocupa per la sostenibilitat ambiental, es va entregar a Little Red Door (Pariu); Best Cocktail Menu, que premia la millor carta de bar, va viatjar a Juliana (Guayaquil); Iconic Award, que va reconèixer un dels grans ‘bartenders’ de la història, Agostino Perrone (Connaught Bar, Londres, número u l’any passat).

Aquesta és la llista de The World’s 50 Best Bars 2022

1. Paradiso (Barcelona), elegit també millor bar d’Europa

2. Tayer + Elemantary (Londres)

3. Sips (Barcelona), l’escalada més gran respecte a l’edició anterior (havia sigut 37è)

4. Licoreria Limantour (Mèxic DF), elegit també millor bar d’Amèrica del Nord

5. Little Red Door (París)

6. Double Chicken Please (Nova York)

7. Two Schmucks (Barcelona)

8. Connaught Bar (Londres)

9. Katana Kitten (Nova York)

10. Alquímico (Cartagena de Indias), triat també millor bar de Sud-amèrica

11. Handshake Speakeasy (Mèxic DF)

12. Jigger & Pony (Singapur), triat també millor bar d’Àsia

13. Hanky Panky (Mèxic DF)

14. BKK Social Club (Bangkok)

15. Salmon Guru (Madrid)

16. Drink Kong (Roma)

17. Coa (Hong Kong)

18. Florería Atlántico (Buenos Aires)

19. The Clumsies (Atenes)

20. Baba au Rum (Atenes)

21. Café La Trova (Miami)

22. Attaboy (Nova York)

23. Satan’s Whiskers (Londres)

24. Tropic City (Bangkok)

25. Kumiko (Chicago)

26. Sidecar (Nova Delhi)

27. Tres Monos (Buenos Aires)

28. Argo (Hong Kong)

29. Maybe Sammy (Sydney), elegit també millor bar d’Australàsia

30. Swift (Londre)

31. Line (Atenes)

32. Baltra Bar (Mèxic DF)

33. Manhattan (Singapur)

34. Overstory (Nova York)

35. 1930 (Milà)

36. Dante (Nova York)

37. A Bar With Shapes for a Name (Londres)

38. Zuma (Dubai), elegit també millor bar de l’Orient Mitjà

39. Locale Firenze (Florència)

40. Red Frog (Lisboa)

41. Cantina OK! (Sydney)

42. Cochinchina (Buenos Aires)

43. Himkok (Oslo)

44. Carnaval (Lima)

45. Galaxy Bar (Dubai)

46. L’Antiquario (Nàpols)

47. Employees Only (Nova York)

48. Bar Benfiddich (Tòquio)

49. Lucy’s Flower Shop (Estocolm)

50. Bulgari Bar (Dubai)

51. Sago House (Singapur)

52. Barro Negro (Atenes)

53. Cause Effect Cocktail Kitchen (Ciutat del Cabo)

54. La Factoria (San Juan de Puerto Rico)

55. 28 HongKong Street (Singapur)

56. Quinary (Hong Kong)

57. MO Bar (Singapur)

58. Mimi Kakushi (Dubai)

59. Schofield’s (Manchester)

60. Caretaker’s Cottage (Melbourne)

61. President (Buenos Aires)

62. Tan Tan (São Paulo)

63. The SG Club (Tòquio)

64. Bruges (Mèxic DF)

65. Analogue (Singapur)

66. El Barón (Cartagena)

67. Atlas (Singapur)

68. Hero Bar (Nairobi)

69. No Sleep Club (Singapur)

70. La Sala de Laura (Bogotà)

71. Tjoget (Estocolm)

72. Three Sheets (Londres)

73. Camparino in Galleria (Milà)

74. Nutmeg & Clove (Singapur)

75. Side Hustle (Londres)

76. Candelaria (París)

77. The Court (Roma)

78. Röda Huset (Estocolm)

79. Vesper (Bangkok)

80. Dead End Paradise (Beirut)

81. Lost & Found (Nicòsia)

82. Indulge Experimental Bistro (Taipei)

83. Bar Goto (Nova York)

84. Le Syndicat (París)

85. Danico (París)

86. Freni e Frizioni (Roma)

87. Re (Sydney)

88. Art of Duplicity (Ciutat del Cap)

89. Donovan Bar (Londres)

90. Republic (Singapur)

91. Antique American Bar (Bratislava)

92. The House of Machines (Ciutat del Cap)

93. Mace (Nova York)

94. Sweet Liberty (Miami)

95. The Bamboo Bar (Bangkok)

96. The Dead Rabbit (Nova York)

97. Tag (Cracòvia)

98. Zapote Bar (Playa del Carmen)

Notícies relacionades

99. Tesouro (Goa)

100. Sin + Tax (Johannesburg)