Començarem el dia

Berenar de Mallorca: així és l’esmorzar més llarg i saborós del món

«El recomanable és venir sense haver sopat o havent sopat poc», explica Lucas Consuegra, encarregat d’explicar les receptes de cinc etapes que comencen amb un passeig fins a l’hort per collir la millor fruita de temporada

Berenar de Mallorca: així és l’esmorzar més llarg i saborós del món
2
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Un estómac buit i almenys tres hores es necessiten per degustar el complet esmorzar elaborat per la xef Marga Coll al luxós Hotel de Mar Gran Meliá de Mallorca, un autèntic berenar illenc per 68 euros amb productes de la terra que es presenta en cinc tongades i aporta l’energia necessària per afrontar el dia sense haver de tornar a menjar res més.

«El recomanable és venir sense haver sopat o havent sopat poc», explica Lucas Consuegra, encarregat d’explicar les receptes que comencen amb un passeig fins a l’hort per collir la millor fruita de temporada i disfrutar de sucs de taronja de Sóller, llimonada i maduixes de sa Pobla. Tot acompanyat de iogurts de sa Taulera amb albercocs de Porreres.

L’aroma dels fruiters dona en la segona etapa pas a la del forn, d’on és procedent el pa acabat de fer: moreno, blanc i llongets que serveixen per recórrer les illes a través dels formatges, embotits de porc negre, melmelades propietàries elaborades per la mare de Marga Coll amb maduixes, taronja amarga i codony, salaons, adobats, pescats, envinagrats i el pa amb oli amb olis d’oliveres mallorquines i sal del Mediterrani. I Lucas Consuegra ho marida amb un suc de taronja de Sóller, aigua i cava Raor.

Per a la tercera tongada d’aquest suculent esmorzar davant el mar de Calvià i amb vistes al Palau de Marivent, Coll segueix a la boca del forn per preparar coques i panades que sorprenen amb els seus farcits de carn, peix, verdures de l’hort i tempró, harmonitzades amb un vi negre 8 Vents.

En la quarta etapa és el moment d’entrar al corral a la recerca dels ous i traslladar-se a la garriga, el camp i l’hort a la recerca de tòfones, verdures i patates de sa Pobla.

Els ous ecològics s’acompanyen de llangonissa, frits de verdures i tòfones mallorquines i se serveixen amb un altre vi negre, Gallinas y Focas.

Notícies relacionades

Han passat ja gairebé tres hores i Lucas Consuegra torna a l’obrador per emplatar l’excel·lent rebosteria tradicional mallorquina. És el moment de les ensaïmades, els quartos, cremadillos i coques de patates que marida amb aigua, cafè, infusions casolanes i vi dolç Dolç de Gel.

«És un recorregut gastronòmic en cinc etapes amb productes originals de les illes i amb receptes i elaboracions tradicionals que demostren la genialitat de Marga Coll», conclou Consuegra mentre es treu l’acolorit davantal de llengües mallorquines en aquest luxós hotel, una joia arquitectònica de José Antonio Coderch amb vistes al mar, un jardí de pins i una cala exclusiva.