Sant Vicenç dels Horts dedica un espai al cuiner Josep Lladonosa

Sant Vicenç dels Horts dedica un espai al cuiner Josep Lladonosa

Ayuntamiento de Sant Vicenç dels Horts

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sant Vicenç dels Horts ha inaugurat un espai dedicat al cuiner Josep Lladonosa en un acte en què el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha qualificat la figura del xef català de «tresor nacional vivent», que també és protagonista del llibre ‘De la cuina a la vida. Converses amb Josep Lladonosa i Giró’ (Viena Edicions).

L’Espai d’Interpretació de la Cuina Catalana – Espai Josep Lladonosa, ubicat dins del Casal Cultural i Cívic de Sant Vicenç dels Horts, és un equipament expositiu i d’activitat al voltant de la cuina catalana, creat a partir de l’obra que ha llegat a la ciutat del Baix Llobregat: fons documental i estris de cuina. Lladonosa, que va rebre una Creu de Sant Jordi el 2003 i un Premi Nacional de Gastronomia el 1983. El veterà xef, nascut a Alguaire (Lleida) el 1938, ha assistit a l’acte.

Notícies relacionades

L’espai consta d’una aula de cuina en la qual es programaran durant l’any activitats de formació en l’àmbit gastronòmic relacionades amb la cuina tradicional catalana i les aportacions que ha fet Lladonosa, format a la cuina francesa. El xef va treballar en diversos restaurants a França, al Gran Hotel Nacional de Suïssa i en diversos restaurants catalans, com el Majestic, Ca l’Isidre, Cosmos i 7 Portes, del qual va ser cap de cuina entre 1991 i 2003.

«De cuiners bons, en tenim molts, afortunadament, però de cuiners bons i que hagin escrit llibres, que hagin creat escola i que s’hagin compromès amb un projecte per associar una ciutat, una comarca, amb una cultura gastronòmica d’altíssima qualitat, això ho fan figures com la del mestre Josep Lladonosa», ha dit Iceta.