Reconeixements del sector

Aquests són els mil i un premis que ha entregat el Gastronomic Forum Barcelona

  • La fira que se celebra a Montjuïc ha distingit nombrosos productes en el marc de la fira. Aquí trobaràs els guanyadors. Són aquests

Aquests són els mil i un premis que ha entregat el Gastronomic Forum Barcelona
4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El Gastronomic Forum Barcelona no només és un saló dedicat a les empreses del sector i a les ponències i exhibicions dels cuiners més prestigiosos. També és un lloc on se celebren concursos i s’entreguen guardons a tota mena de productes i projectes. Aquí trobaràs els guanyadors. Són aquests.

We’re Smart

L’organització, We’re Smart World, referència mundial de la cuina basada en fruites i verdures, ha donat a conèixer els noms dels millors restaurants del món en aquesta categoria. De Nieuwe Winkel, situat a Nimega, del xef Emile van der Staak, és el nou número 1 i guanya el premi We’re Smart al Millor Restaurant de Verdures del Món. El restaurant El Invernadero, del xef Rodrigo de la Calle, situat a Madrid, s’alça amb el segon lloc al Top 10. I es llança la nova edició de la We’re Smart Guide.

Es té en compte la creativitat culinària dels establiments, la seva empremta ecològica i l’impacte social. Els millors restaurants de fruites i verdures són premiats amb entre un i cinc raves i entren a la We’re Smart Green Guide, la nova edició de la qual s’ha anunciat aquest dimarts a Barcelona.

Virens, un altre dels restaurants de De la Calle a Barcelona, guanya el We’re Smart Discovery Award a Espanya. Aquest guardó reconeix les innovacions més recents en l’àmbit de la cuina basada en fruites i verdures.

Xavier Pellicer és, una vegada més, xef Plant-based Untouchable, un títol que només s’atorga a un xef que hagi encapçalat la llista mundial de We’re Smart TOP100 durant almenys dos anys. Aquests xefs es converteixen en membres del grup We’re Smart Wise i deixen d’estar inclosos en el TOP100, però obtenen un lloc únic fora de categoria.

El ‘top 10’ mundial de restaurants de verdures és el següent:

  1. De Nieuwe Winkel (Nimega), del xef Emile van der Staak 

  2. El Invernadero (Madrid), del xef Rodrigo de la Calle 

  3. Piazza Duomo (Alba), del xef Enrico Crippa

  4. Vrijmoed (Gant), del xef Michaël Vrijmoed

  5. L’Oustau de Baumanière (Els Baus de Provença), del xef Glenn Viel

  6. Flore (Amsterdam), del xef Bas van Kranen 

  7. L’Arpège (París), del xef Alain Passard

  8. Ricard Camarena Restaurant (València), del xef Ricard Camarena 

  9. Elevin Madison Park (Nova York), del xef Daniel Humm 

  10. Humus x Hortenc (Brussel·les), del xef Nicolas Decloedt 

I aquesta és la llista dels 10 millors restaurants de verdures d’Espanya de We’re Smart.

  1. Xavier Pellicer Healthy Kitchen (Barcelona), del xef Xavier Pellicer

  2. El Invernadero (Madrid), del xef Rodrigo de la Calle 

  3. Ricard Camarena (València), del xef Ricard Camarena 

  4. Virens (Barcelona), del xef Rodrigo de la Calle

  5. The Green Spot (Barcelona), del xef Marcelino Jimenez 

  6. La Saleta (València), del xef Begoña Rodrigo

  7. Gatblau (Barcelona), del xef Pere Carrió

  8. Azurmendi (Larrabetzu), del xef Eneko Atxa

  9. Uma (Barcelona), del xef Iker Erauzkin

  10. Rif (València), del xef Remi Bernd H. Knöller

Premis Innoforum

Reconeixen la innovació en gastronomia de la indústria de l’alimentació, el ‘food service’ i l’artesania alimentària.

El guardó al producte més sostenible se l’han emportat els ‘tagliatelles’ fets amb cereal Florence Aurora, una varietat tradicional de Lleida caracteritzada per la seva resiliència, que la firma Hort del Silenci ha volgut recuperar per ser menys demandant d’aigua i més sostenible.

El reconeixement al sabor dolç més original ha sigut per al producte Chocomel, de Melvida, una combinació de mel i cacau que, segons la firma, potencia les endorfines i el triptòfan, considerat un ansiolític natural que ajuda a prevenir l’ansietat.

La categoria de sabor salat més original l’ha guanyat la crema de mongeta i miso, de Selfood.

Quant a les begudes, el premi Innoforum ha recaigut en Dulce Cariñena, un monovarietal dolç de la varietat carinyena de la Cooperativa Falset Marçà.

Finalment, el producte més innovador ha recaigut en el rodet esmoladora de ganivets professionals de l’empresa Horl, que ofereix la màxima precisió d’esmolat gràcies a la seva base magnètica.


Millors postres de l’any

Notícies relacionades

En la primera jornada de Gastronomic Forum Barcelona també s’ha disputat el concurs EspaiSucre The Best Dessert 2022, que té per objectiu promoure i posar en valor la pastisseria de restaurant. Omar Quiliano, xef pastisser del restaurant Katagi (Palma de Mallorca) s’ha proclamat Millor Pastisser de Postres de Restaurant i Arnau Casadevall, cap de cuina de Divinum (Girona), ha guanyat el Premi Valhrona a les Millors Postres de Restaurant amb Xocolata. Han format part del jurat grans professionals del món de la pastisseria com Jordi Roca, Oriol Balaguer, Jordi Butron i Miquel Guarro.


Millor panettone artesà d’Espanya

Els pastissers Daniel Jordà (Panes Creativos) i Eric Ortuño (L’Atelier Barcelona) han sigut els millors entre els gairebé 100 participants en la setena edició del concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB). El primer s’ha imposat en la categoria de millor peça clàssica (de fruites), i el segon, en la de xocolata.