Sessió de luxe

Roca, Colagreco i Bottura: trio estel·lar per al Fòrum Gastronòmic de Girona

  • Els xefs, que també prepararan un sopar benèfic a El Celler de Can Roca, compartiran una sessió al saló

  • La cita, que se celebrarà del 13 al 15 de març, passa a ser anual

Roca, Colagreco i Bottura: trio estel·lar per al Fòrum Gastronòmic de Girona

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco, cuiners que són al capdavant de tres restaurants que han sigut guardonats com el millor del món en algun moment recent (El Celler de Can Roca, Osteria Franciscana i Mirazur, respectivament), compartiran una sessió del Fòrum Gastronòmic de Girona. La sessió de Roca, Bottura i Colagreco girarà sobre la cuina com a eina de consciència social i transformació ambiental.

No serà l’únic acte que aquest trio farà aquests dies a Girona. Joan Roca ha avançat que, el 14 de març, oferirà un sopar benèfic a El Celler de Can Roca per recaptar fons per impulsar una unitat de neurocrítics a l’Hospital Trueta de Girona. «Un homenatge a la sanitat pública i el seu personal», ha explicat el cuiner, la filla del qual, Marina, va estar ingressada allà fa gairebé un any per un greu accident de cotxe.

Jordi Cruz, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany...

Aquesta cita ha presentat el seu programa, que es desenvoluparà del 13 al 15 de març i en el qual participaran també xefs com Jordi Cruz (Àbac), Fina Puigdevall (Les Cols), Carme Ruscalleda (Moments), Paco Pérez (Miramar, Enoteca), Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Disfrutar), Nandu Jubany (Can Jubany) i Ada Parellada (Semproniana).

El Fòrum acollirà altres diàlegs entre responsables del sector per abordar temàtiques com la dels horaris d’aquests negocis, la falta de personal, els relleus generacionals, la creativitat o la coordinació entre cuina i sala. Per reivindicar la figura d’aquests últims professionals, que atenen directament els clients, s’ha presentat una nova associació, la primera de Catalunya, que agrupa el col·lectiu.

Notícies relacionades

El director del Fòrum Gastronòmic de Girona, Albert Labastida, ha anunciat que aquest saló serà a partir d’ara anual, que inclourà concursos com el de millor ‘steak tartar’ i que realitzarà una gira que es prolongarà tot l’any.

La zona d’exposició acollirà més de 120 propostes i el saló disposarà d’una superfície de més de 7.000 metres quadrats repartits entre el palau firal, l’auditori i les carpes exteriors.