Elaboracions innovadores

Farmers Veggies Butchers: la ‘carnisseria’ vegana

  • Farmers Veggies Butchers, la primera a Barcelona en la seva categoria, triomfa amb una oferta lliure de productes d’origen animal com ara ‘burgers’, xoriço, sobrassada, botifarres, milaneses i ‘nuggets’

Farmers Veggies Butchers: la ‘carnisseria’ vegana
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El simpàtic porquet de cartró pedra que hi ha al costat del taulell de Farmers Veggies Butchers (carrer de l’Or, 16) pot enganyar. I les botifarres que sembla ensumar, també. Perquè això no és una carnisseria ni aquestes botifarres són com les de tota la vida. Això és una ‘xarcuteria’ vegana, la primera a Barcelona, que faria les delícies de qualsevol carnívor: ‘burgers’, sobrassada, xoriço, escalopes, milaneses, béicon, ‘nuggets’...

Proteïna animal zero. A canvi, els productes porten com a base llavors, verdures, llegums... Vegem els exemples de la ‘burger’ de remolatxa, que conté, a més d’aquest vegetal, soja texturitzada, tofu, oli fumat i espècies. O de la sobrassada, anomenada aquí ‘sobrazada’ perquè quedi clar que no prové del porc: tomàquet sec, tofu, ametlla, pebre vermell i espècies.

Notícies relacionades

De fet, són molts els productes que tenen noms alternatius per evitar confusions, com les ‘biutifarres’ (fetes de llegums, verdura i sofregit, amb pell vegetal comestible), el ‘veicon’ (a base de cigrons), la ‘zzarella’ (‘formatge’ elaborat amb llet de coco i d’ametlla i espècies) i el ‘cheesepotle’ (‘formatge’ cremós i picant perquè porta xilis de Jalapa).

L’èxit els ha portat a obrir, aquesta mateixa setmana, un obrador més gran per donar sortida a tanta demanda. Podien imaginar la dels vegans convençuts, una comunitat cada vegada més gran. Però els ha sorprès la del públic general; potser despistat per aquest divertit porquet que és un missatge en si mateix (no l’han hagut de matar per donar menjar a la gent), va entrar per comprar embotit convencional i, davant l’absència de productes d’origen animal, va optar per provar aquell xoriço vegà que l’ha fet tornar a la botiga a la recerca de més elaboracions.