Victòria dolça
El millor croissant artesà de mantega d’Espanya del 2021 es fa a Madrid
Panem aconsegueix la millor nota d’un jurat de professionals que n’ha valorat el sabor, l’alveolat, el fullat, el color, el format i l’acabat
És la primera vegada en les 14 edicions del concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona que guanya un establiment de fora de Catalunya
	Un dels concursos més esperats i populars del món de la pastisseria és el que entrega el títol al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya. Ho organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona i en ell competeixen establiments de tot el país. El nivell és màxim, com es demostra any rere any. En aquesta edició, la 14a, el guanyador ha sigut Panem, de Madrid (carrer de Fernán González, 42). És la primera vegada des que se celebra el certamen que el vencedor no és català.
Entre les 8.00 i les 10.00 d’aquest matí, els candidats han entregat 12 croissants artesans de mantega cuits a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on s’ha celebrat la competició. Mitja hora després, el jurat professional, en el qual hi havia reconeguts professionals de la pastisseria com Miguel Moreno, Antoni Ballart, Yohan Ferrant i Andreu Sayó, guanyador del concurs en l’edició 2020, ha començat la degustació i deliberació.
S’han tingut en compte diversos factors a l’hora d’emetre el veredicte: el sabor (40 punts), l’alveolat (15), el fullat (15), el color (10), el format (10) i l’acabat (10). Criteris que van en la línia del que justament pretén el concurs: incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans en brioixeria.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Patrimoni històric Alerta per la contínua demolició d’estacions de ferrocarril centenàries
 - Els excessos de la paternitat Els pares helicòpter aterren a la facultat per protegir els seus fills
 - Sistema de salut 70 anys del Vall d’Hebron, el gran hospital públic català
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 
- Crítica de llibres ‘Mentideros de la memoria’, de Gonzalo Celorio: retalls de temps
 - Aquests són els millors supermercats per comprar pa, segons l’OCU
 - Lluita per la presidència del Barça L’oposició busca enderrocar Laporta mitjançant una complexa unió
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Declaració Vilaplana afirma al jutjat que Mazón no semblava tenir pressa «per arribar enlloc»
 
			
			
	
		