Victòria dolça

El millor croissant artesà de mantega d’Espanya del 2021 es fa a Madrid

Panem aconsegueix la millor nota d’un jurat de professionals que n’ha valorat el sabor, l’alveolat, el fullat, el color, el format i l’acabat

És la primera vegada en les 14 edicions del concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona que guanya un establiment de fora de Catalunya

El millor croissant artesà de mantega d’Espanya del 2021 es fa a Madrid
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Un dels concursos més esperats i populars del món de la pastisseria és el que entrega el títol al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya. Ho organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona i en ell competeixen establiments de tot el país. El nivell és màxim, com es demostra any rere any. En aquesta edició, la 14a, el guanyador ha sigut Panem, de Madrid (carrer de Fernán González, 42). És la primera vegada des que se celebra el certamen que el vencedor no és català.

Notícies relacionades

Entre les 8.00 i les 10.00 d’aquest matí, els candidats han entregat 12 croissants artesans de mantega cuits a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, on s’ha celebrat la competició. Mitja hora després, el jurat professional, en el qual hi havia reconeguts professionals de la pastisseria com Miguel Moreno, Antoni Ballart, Yohan Ferrant i Andreu Sayó, guanyador del concurs en l’edició 2020, ha començat la degustació i deliberació.

S’han tingut en compte diversos factors a l’hora d’emetre el veredicte: el sabor (40 punts), l’alveolat (15), el fullat (15), el color (10), el format (10) i l’acabat (10). Criteris que van en la línia del que justament pretén el concurs: incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans en brioixeria.

Temes:

Gastronomia