Adeu a un altre veterà de l’Eixample

Tanca el restaurant Dirty Duck després de 41 anys servint cuina casolana

  • Els amos del restaurant del carrer de la Diputació, al costat del passeig de Sant Joan, es jubilen

Tanca el restaurant Dirty Duck després de 41 anys servint cuina casolana

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

No ens enganyarem. Dirty Duck no semblava el millor nom per a un restaurant de menjar casolà a qui li sortien brodades les tripes i les paelles, però als amos del negoci, Emilio Bardón i Raquel Miguel, no se’ls en va ocórrer cap de millor que aquest quan van obrir, el desembre del 1980. Sona a bar de copes, i el cartell de l’entrada és una mica ambigu. Però un germà de l’Emilio, que al principi també va ser copropietari, freqüentava un local del mateix nom a Anglaterra que li agradava molt i a la tornada els va convèncer per batejar així el nou negoci, que el 30 de setembre abaixarà la persiana definitivament.

Queda aquí l’anècdota. Per acabar-ho d’adobar, ¡mai! han cuinat una recepta amb ànec, i això que el seu nom en català seria Ànec Brut (i per encara més inri, l’Emilio en fa alguna a casa).

El tancament de la veïna La Llave

D’aquí uns dies, entre els veïns i treballadors que eren a prop de la cantonada del carrer de la Diputació amb el passeig de Sant Joan quedarà el record dels seus plats. Perquè abaixa la persiana definitivament. Un altre adeu en un barri que plorava, fa poquíssimes setmanes, el tancament de La Llave, institució culinària de la zona.

L’Emilio i la Raquel es jubilen. La seva filla, la Raquel, que els ajudava i que va proposar una carta més moderna (sense sort, perquè l’Emilio és molt tradicional per a aquestes coses), no seguirà amb el negoci. «L’hi vaig treure del cap, perquè tal com estan les coses és millor que no ho faci, és molt enrenou», comenta la ‘cap’.

Notícies relacionades

Així que el traspassen i deixen els seus clients sense les celebradíssimes racions matineres de truita i sense les llenties estofades, sense el bacallà a la llauna, sense els peus de porc i sense el xai rostit dels migdies, i sense els sopars a base de tapes. En definitiva, sense la seva cuina de mercat feta amb carinyo. Ho saben els qui feien cua a l’hivern, fa anys, per provar la seva carn d’olla.

Han superat la pandèmia venent plats a domicili i omplint la terrassa, que gairebé fa cantonada amb el passeig de Sant Joan. Però l’edat (de jubilació) no perdona, i el Dirty Duck tanca. Entre rialles, Raquel Miguel lamenta que, encara avui, algun despistat hi entra pensant que és un bar musical. «Sort que el boca-orella ens ha anat sempre molt bé». Però no ens enganyem, aquest nom...