Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, guanya el campionat d'Espanya de Sommeliers
La sommelier treballa des de fa quatre anys en el restaurant dels germans Roca

Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, gana el campeonato de España de Sumilleres
La sommelier Marta Cortizas, una gallega de 33 anys que treballa al Celler de Can Roca, ha guanyat aquest dijous el campionat d'Espanya de Sommeliers després d'una disputada final celebrada en el marc del 38è Saló Gourmets 2025.
En el mateix escenari també s'hi ha disputat la prova per a determinar el sommelier que representarà a Espanya en el Mundial de Sommeliers de 2026 a Portugal, en la qual ha resultat vencedor el burgalès Diego González, propietari de Tiempos Líquidos, un espai de vi a Burgos.
Els vencedors de totes dues competicions han estat sotmesos a un exigent test teòric amb més de 80 preguntes sobre vins, licors, aigües, tòniques, cerveses, sakes, cocteleria, cafès, formatges i olis, i una sèrie de proves pràctiques, en castellà i anglès, com tastos a cegues, maridatges, decantacions o elaboracions de còctels.
“Estic feliç, ni en els meus millors somnis, tinc tanta admiració pels meus companys que ni m'imaginava que pogués guanyar jo”, ha assegurat Cortizas després d'alçar-se amb el títol.
La sommelier, que treballa des de fa quatre anys en el restaurant dels germans Roca, ha agraït especialment a Josep Roca el seu suport i mentoria.
“És la meva biblioteca de referència, ho sap tot, i és qui ha apostat per mi i em dona moltes oportunitats i amb qui viatjo per a conèixer nous vins”, ha assenyalat.
En segon lloc en el campionat nacional, ha quedat la sommelier catalana Anna Casabona, qui treballa a Juvé i Camps, i, en tercer lloc, el canari Diego Tornel, de l'Hotel Paradisus Gran Canària Melià.
D'altra banda, Diego González, guanyador de la competició per a representar a Espanya en el mundial de sommeliers, ha explicat que serà la segona vegada que acudeixi a aquest campionat després de l'edició de París el 2023.
“Aquesta vegada ho gaudiré més; em continua impressionant, però sé al que vaig i sé què hi ha molt de nivell”, diu il·lusionat amb la seva nominació.
González, qui va muntar el seu espai de vins Tiempos Líquidos a la capital burgalesa el 2023 per a organitzar tastos, conferències i trobades, i tastar nous vins, haurà de preparar-se per a la dura prova de Portugal, que es realitza totalment en anglès i en la qual hi ha un altíssim nivell.
- Innovació residencial Així és la casa de dues plantes d’Amazon: una llar amb tot inclòs i per menys de 25.000 euros
- Alerta INUNCAT La pluja torrencial colpeja el Vallès, el Maresme i el Barcelonès i deixa calamarsa i riuades en diversos municipis
- Un clàssic "Autèntiques i picants": el bar de Rubí aclamat per les seves patates braves
- Entrevista Jordi González: «Després d’aquesta malaltia que gairebé acaba amb mi si faig alguna cosa és perquè em surt del cor»
- Dia mundial Borja Suberviola, metge intensivista: «Als hospitals cada vegada veiem més infeccions que acaben en sèpsia»
- Barcelonejant Les 56 espelmes de Collboni i l’optimisme de la Casa Gran empresarial
- Alerta INUNCAT La pluja torrencial colpeja el Vallès, el Maresme i el Barcelonès i deixa calamarsa i riuades en diversos municipis
- Ésser humà avui
- BAIXA CONTRA EL VALÈNCIA Flick critica De la Fuente per alinear Lamine Yamal lesionat
- Protecció de la fauna Les poblacions de linx ibèric d’Espanya i Portugal trenquen el seu aïllament i aconsegueixen connectar-se