Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, guanya el campionat d'Espanya de Sommeliers
La sommelier treballa des de fa quatre anys en el restaurant dels germans Roca
Marta Cortizas, del Celler de Can Roca, gana el campeonato de España de Sumilleres
La sommelier Marta Cortizas, una gallega de 33 anys que treballa al Celler de Can Roca, ha guanyat aquest dijous el campionat d'Espanya de Sommeliers després d'una disputada final celebrada en el marc del 38è Saló Gourmets 2025.
En el mateix escenari també s'hi ha disputat la prova per a determinar el sommelier que representarà a Espanya en el Mundial de Sommeliers de 2026 a Portugal, en la qual ha resultat vencedor el burgalès Diego González, propietari de Tiempos Líquidos, un espai de vi a Burgos.
Els vencedors de totes dues competicions han estat sotmesos a un exigent test teòric amb més de 80 preguntes sobre vins, licors, aigües, tòniques, cerveses, sakes, cocteleria, cafès, formatges i olis, i una sèrie de proves pràctiques, en castellà i anglès, com tastos a cegues, maridatges, decantacions o elaboracions de còctels.
“Estic feliç, ni en els meus millors somnis, tinc tanta admiració pels meus companys que ni m'imaginava que pogués guanyar jo”, ha assegurat Cortizas després d'alçar-se amb el títol.
La sommelier, que treballa des de fa quatre anys en el restaurant dels germans Roca, ha agraït especialment a Josep Roca el seu suport i mentoria.
“És la meva biblioteca de referència, ho sap tot, i és qui ha apostat per mi i em dona moltes oportunitats i amb qui viatjo per a conèixer nous vins”, ha assenyalat.
En segon lloc en el campionat nacional, ha quedat la sommelier catalana Anna Casabona, qui treballa a Juvé i Camps, i, en tercer lloc, el canari Diego Tornel, de l'Hotel Paradisus Gran Canària Melià.
D'altra banda, Diego González, guanyador de la competició per a representar a Espanya en el mundial de sommeliers, ha explicat que serà la segona vegada que acudeixi a aquest campionat després de l'edició de París el 2023.
“Aquesta vegada ho gaudiré més; em continua impressionant, però sé al que vaig i sé què hi ha molt de nivell”, diu il·lusionat amb la seva nominació.
González, qui va muntar el seu espai de vins Tiempos Líquidos a la capital burgalesa el 2023 per a organitzar tastos, conferències i trobades, i tastar nous vins, haurà de preparar-se per a la dura prova de Portugal, que es realitza totalment en anglès i en la qual hi ha un altíssim nivell.
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Previsió meteorològica El Nadal arribarà amb pluges, nevades i molt fred a Catalunya: aquestes són les previsions per a les pròximes setmanes
- L’Hospitalet Illa i Quirós firmen el soterrament de la Granvia
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- LA PRESSIÓ FISCAL Un veí de Collbató aconsegueix que li retornin diners de la taxa de residus
- CAS SEPI El jutge deixa lliure Leire Díez, l’expresident de la SEPI i el ‘soci’ de Cerdán al no demanar la fiscal el seu ingrés a la presó
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Condemna històrica del Suprem El futur de García Ortiz: una petició de nul·litat i la incògnita de la seva continuïtat en la carrera
- Gestió de la salut pública El 60% d’infeccions emergents tenen origen animal: «Els veterinaris som clau en les crisis sanitàries»
- Quotes pesqueres La UE autoritza 143 dies de captures per als pescadors del Mediterrani, sense requisits ambientals extres
