Consells a la cuina

¿On cal guardar els ous? ¿Dins de la nevera o fora?

¿Sabies que hi ha diferències entre una opció i una altra? T’expliquem quines són

¿On cal guardar els ous? ¿Dins de la nevera o fora?
1
Es llegeix en minuts

Vas al supermercat i et trobes que els ous no estan refrigerats, però automàticament arribes a casa i tens per costum posar-los ràpidament a la nevera perquè es conservin. Potser no té gaire sentit, però és el que has vist tota la vida a casa i has agafat aquest costum. ¿Però has arribat a pensar alguna vegada si és el correcte?

El més important per als ous és que no tinguin canvis de temperatura molt grans i fins i tot extrems. Per això als supermercats ens els trobem fora dels refrigerats, perquè després, durant el trajecte fins a casa o mentre acabem de fer la compra, s’escalfarien i, llavors, de nou passarien a la nevera, per tant, la cadena del fred seria un desastre.

No els rentis mai

Per això cal guardar-los en un lloc fresc i sec i el frigorífic és el lloc més indicat. I a més, a l’estiu les altes temperatures els afecten considerablement, així que es poden ficar a la nevera durant tot l’any.

De tota manera, davant el dubte és millor que siguin dins perquè la petita capa que protegeix a l’ou al seu interior, la cutícula, es pot trencar pels canvis de temperatura. I a la closca és on hi ha els bacteris i la temuda salmonel·la.

Tot i així tingues en compte una cosa molt important. Siguin a la nevera o no, mai els rentis. Tot i que la closca sigui bruta, per dins l’ou és perfecte i, si l’obres, al ser tan porosa, precisament obriràs la porta als bacteris. I el segon és que, una vegada el posis a la nevera, no s’han de treure.

Duren més dins de la nevera

I encara queden avantatges de deixar els ous a la nevera. Un és que, com és lògic, duraran més que si es deixen fora, com qualsevol aliment, que per a això existeix el frigorífic.

Notícies relacionades

I l’altre, el fred fa que la clara quedi més densa i el rovell més concentrat, fet que és bo per a les preparacions.

En definitiva, que tot i que els vegis al supermercat fora dels refrigeradors, i tot i que es puguin mantenir a casa fora de la nevera, és millor que siguin dins de l’electrodomèstic. De tota manera, la decisió final serà teva.