Concurs

Tot llest per triar el Mol·lusc de l’Any

Com netejar musclos: la guia completa

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Durant dues setmanes i sense saber-ho, cinc mol·luscos s’han arrossegat per una passarel·la inusual: el concurs del Mol·lusc de l’Any s’acaba aquest diumenge, i només hi pot haver un vencedor.

La votació és organitzada des de fa dos anys per un centre d’estudi de la biodiversitat genòmica (LOEWE), amb seu a Frankfurt (Alemanya). I, davant les més de 85.000 espècies de mol·luscos conegudes al món (que inclouen cargols terrestres i marins, llimacs, ostres...), els especialistes han fet una primera tria.

Des de l’1 de març, els aficionats ja poden votar en línia per triar el més atractiu i el guanyador tindrà dret al mapatge del seu genoma.

Els participants

L’any passat va guanyar un espectacular cargol pintat cubà (Polymita picta). I aquest any els finalistes són: l’abaló xilè conegut com «boig» (Concholepas concholepas), el llimac lleopard (Limax maximus), un cargol de mar (sense closca) conegut com Micromelo undatus, una ostra gegant que viu a gran profunditat (Neopycnodonte zibrowii), i un llimac de mar amb banyes (Hermissenda crassicornis). Tots tenen un cap, un intestí i un peu muscular per desplaçar-se.

Notícies relacionades

Els mol·luscos existeixen des de fa més de 500 milions d’anys, i després dels insectes, representen la subdivisió animal més poblada del planeta.

«De tots els invertebrats, els mol·luscos són els més apreciats per l’home, però sorprenentment són ignorats en la investigació genètica», va assegurar la directora de laboratori de Loewe, Carola Greve, a l’AFP.