La cultura del menjar
El millor mètode per cuinar pop a la gallega
Aplanar el pop, una olla de coure i el temps de cocció. Aquestes són les claus per aconseguir el millor plat
El pop a la gallega és un dels plats més reconeguts del nord d’Espanya. Tot i que a Galícia, almenys per als locals, és fins i tot més comú el ‘pulpo á feira’, la mateixa recepta però sense emplatar-lo amb patates.
El repte més gran per a un bon pop a la gallega és aconseguir que quedi tendre. Per començar, serà transversal que el producte que comprem sigui de bona qualitat. És el que ens assegurarà que sigui un plat de ‘10’. Per a aquesta recepta en concret necessitarem un quilo de pop, patates senceres, pebre vermell de la Vera, oli d’oliva i sal gruixuda.
És important congelar primer el pop perquè el fresc és molt dur. També es pot colpejar contra el marbre o algun objecte –com es feia abans–. De tota manera, sempre és recomanable aplanar-lo amb un cassó abans de cuinar-lo.
Notícies relacionadesUna altra de les claus seria cuinar-lo en una olla de coure. Cal posar l’aigua a bullir i remullar –abans que bulli– un parell de vegades el pop perquè agafi temperatura a poc a poc i no perdi la pell. Una vegada l’olla ja estigui bullint, caldrà deixar-lo entre 30 minuts i una hora. Passada la primera mitja hora, caldrà punxar els tentacles per veure si ja està tendre o li fa falta més temps de cocció.
Quan traguem el pop, a la mateixa aigua fiquem les patates entre 25 i 30 minuts. I quan les traguem, tornem a ficar el pop un parell de minuts perquè estigui calent. Arribats a aquest punt només falta emplatar-lo. Tallar les patates i el pop i amanir-les amb sal, oli d’oliva i pebre vermell de la Vera.
- Cues pel 48 Open House Barcelona
- Als peus de collserola Tensió entre ‘runners’ i veïns a la Carretera de les Aigües
- La contracrònica Vinícius arruïna la millor tarda de Xabi
- Eleccions legislatives a l’Argentina Milei es prepara per fer canvis amb el suport inèdit dels Estats Units
- Educació El ‘bullying’ s’enquista per les dificultats per identificar-lo
- Anàlisi de la mala ratxa culer Seqüeles de la derrota al Bernabéu: Flick segueix amb el Barça desconfigurat
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: L’inici d’una gran aventura informativa molt més distesa, com un bon segon cafè
- Judici a Barcelona Roures asseu a la banqueta Bartomeu: l’acusa d’injuriar-lo i li reclama una multa i 100.000 euros
- Tràmits Confirmat: els majors de 70 anys hauran de renovar el seu DNI permanent abans d’aquesta data per ordre de la Unió Europea
- Negociació de pressupostos El Govern tanca un acord amb els Comuns per crear l’oficina antidesnonaments
