La cultura del menjar

El millor mètode per cuinar pop a la gallega

Aplanar el pop, una olla de coure i el temps de cocció. Aquestes són les claus per aconseguir el millor plat

El millor mètode per cuinar pop a la gallega

Laura Guerrero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pop a la gallega és un dels plats més reconeguts del nord d’Espanya. Tot i que a Galícia, almenys per als locals, és fins i tot més comú el ‘pulpo á feira’, la mateixa recepta però sense emplatar-lo amb patates.

El repte més gran per a un bon pop a la gallega és aconseguir que quedi tendre. Per començar, serà transversal que el producte que comprem sigui de bona qualitat. És el que ens assegurarà que sigui un plat de ‘10’. Per a aquesta recepta en concret necessitarem un quilo de pop, patates senceres, pebre vermell de la Vera, oli d’oliva i sal gruixuda.

És important congelar primer el pop perquè el fresc és molt dur. També es pot colpejar contra el marbre o algun objecte –com es feia abans–. De tota manera, sempre és recomanable aplanar-lo amb un cassó abans de cuinar-lo.

Notícies relacionades

Una altra de les claus seria cuinar-lo en una olla de coure. Cal posar l’aigua a bullir i remullar –abans que bulli– un parell de vegades el pop perquè agafi temperatura a poc a poc i no perdi la pell. Una vegada l’olla ja estigui bullint, caldrà deixar-lo entre 30 minuts i una hora. Passada la primera mitja hora, caldrà punxar els tentacles per veure si ja està tendre o li fa falta més temps de cocció.

Quan traguem el pop, a la mateixa aigua fiquem les patates entre 25 i 30 minuts. I quan les traguem, tornem a ficar el pop un parell de minuts perquè estigui calent. Arribats a aquest punt només falta emplatar-lo. Tallar les patates i el pop i amanir-les amb sal, oli d’oliva i pebre vermell de la Vera.

Temes:

Galícia