¿Un tubercle sa?

¿Què passa si menges patates cada dia?

  • ¿És bo menjar olives cada dia?

  • ¿Què passa si menges olives cada dia?

¿Què passa si menges patates cada dia?

Pixabay

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gustoses, fàcils de combinar amb altres ingredients, ràpides de preparar: les patates són un dels aliments imprescindibles en la nostra dieta i a la nostra cuina, i fins i tot constitueixen la base d’un dels nostres plats més estimats, la truita de patates.

Aquest aliment es va originar al Perú i no va arribar a Europa fins al 1537. De fet, segons dades de l’últim informe realitzat pel govern sobre el consum alimentari a Espanya el 2021, durant aquell any es van ingerir 1.353 mil milions de quilos d’aquest aliment al nostre país.

Comunament les patates són un aliment considerat com a ‘saludable’, però ¿realment és així? El cert és que satisfà, conté antioxidants, és una gran font de potassi, ric en vitamina B i fibra i ajuda el sistema immunitari. De fet, un estudi realitzat pel departament de ciències nutricionals de la Universitat Estatal de Pennsilvània, als Estats Units, conclou que consumir diàriament una patata (sense fregir), millora la qualitat de la dieta i, per tant, beneficia la salut. La versatilitat de vegades juga en contra nostre

‘saludable’,¿realment és així?satisfà, antioxidantspotassivitamina B fibra sistema immunitari.departament de ciències nutricionalsUniversitat Estatal de PennsilvàniaEstats Unitsconsumir diàriament(sense fregir) millora la qualitat de la dietabeneficia la salut. La versatilitat de vegades juga en contra nostreAmb totes aquestes característiques positives, pot resultar difícil pensar que aquest aliment té algun inconvenient, però el cert és que sí. Fregides, congelades, de bossa o en truita són algunes de les nostres formes favorites de consumir la patata, però no les més saludables. D’aquesta manera, la seva ingesta pot provocar un augment de pes i fins i tot si es consumeixen de manera excessiva, un sobrepès.

Notícies relacionades

A més, aquest aliment conté una substància anomenada glicoalcaloides, el qual, en grans quantitats, pot resultar tòxica i provocar mals de panxa, picors, son i augment de la sensibilitat.

El tubercle més famós del país és un gran aliat per a la nostra salut, però hem de ser curosos amb la forma en què el consumim.

Temes:

Patates