Truc
No tiris el líquid dels cigrons: així pots reaprofitar-lo
¿Tires l’aigua de la cocció dels cigrons pel desaigüe? Greu error. Resulta que l’aigua que genera aquest llegum pot utilitzar-se per a nombroses elaboracions, la major part de les quals aprofiten la seva capacitat d’emulsionar i convertir-se en una ‘espuma’.
Aquestes són tan sols algunes idees per aprofitar l’aigua dels cigrons.
Merengues veganes sense ou
Si es bat a consciència l’aigua del llegum, es pot muntar una ‘merenga’ dolça i lleugera i cruixent. Si ho guardes hermèticament, pot durar molt.
Pavlova de fruites
És una recepta clàssica de merenga, que es pot muntar també amb l’aigua dels cigrons. Es pot substituir la nata per crema de coco.
Mousse de xocolata
Notícies relacionadesL’aigua de cigrons pot utilitzar-se com a substitut de la clara d’ou per muntar una esponjosa mousse de xocolata. Per a aquells que la vulguin vegana, poden substituir la mantega per oli de coco.
Maionesa vegana
L’aigua de cigró pot substituir l’ou en aquesta salsa. Val la pena
- Enologia Així és el vi espanyol que ha arrasat als 'Masters of Wine' europeus
- Previsió meteorològica El Meteocat avisa: canvi a la vista a Catalunya
- Apunt Com un quinqui
- Junts frustra la moció de censura contra Orriols a Ripoll
- Proves genètiques La jove polonesa que diu que és Madeleine McCann aporta un test de l’ADN que podria confirmar la paternitat de Gerry McCann