Truc

No tiris el líquid dels cigrons: així pots reaprofitar-lo

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

¿Tires l’aigua de la cocció dels cigrons pel desaigüe? Greu error. Resulta que l’aigua que genera aquest llegum pot utilitzar-se per a nombroses elaboracions, la major part de les quals aprofiten la seva capacitat d’emulsionar i convertir-se en una ‘espuma’.

Aquestes són tan sols algunes idees per aprofitar l’aigua dels cigrons.

Merengues veganes sense ou

Si es bat a consciència l’aigua del llegum, es pot muntar una ‘merenga’ dolça i lleugera i cruixent. Si ho guardes hermèticament, pot durar molt.

Pavlova de fruites

És una recepta clàssica de merenga, que es pot muntar també amb l’aigua dels cigrons. Es pot substituir la nata per crema de coco.

Mousse de xocolata

Notícies relacionades

L’aigua de cigrons pot utilitzar-se com a substitut de la clara d’ou per muntar una esponjosa mousse de xocolata. Per a aquells que la vulguin vegana, poden substituir la mantega per oli de coco.

Maionesa vegana

L’aigua de cigró pot substituir l’ou en aquesta salsa. Val la pena