Conversa íntima
David de Jorge: «Continuo lluitant amb aquest gras que porto dins» | PODCAST Taula per a dos
En la quarta entrevista de la sèrie ‘Taula per a dos’, el cuiner basc explica els greus problemes que ha tingut per la seva obesitat

David de Jorge va arribar a pesar 267 quilos i, després d’una cirurgia i un canvi d’hàbits, està en uns 136 quilos. Un èxit que li ha permès viure millor però que no és definitiu perquè, com ell mateix explica en la quarta entrega de la sèrie ‘Taula per a dos’, patrocinada per Família Torres, ha de lluitar dia a dia per mantenir-se en les actuals condicions. Ho explica al periodista Pau Arenós en un ’podcast’ que pots escoltar aquí.
«Menjo millor amb mai, variat, tot i que m’alimentaria tots els dies de llebre a la ‘royale’ i cansalada viada, i esmorzaria botifarra, perquè encara estic lluitant amb aquest gras que porto dins». Per sort, la cirurgia i el suport de la seva gent, més l’esperó de no fallar l’equip del programa de televisió que presentava, el van ajudar a canviar el xip. Havia tocat fons vivint aquest «gran desastre físic i emocional» que va patir.
Recorda el xef que era una «persona ofegada que necessitava recolzar-se en la placa de cocció de la cuina perquè no podia amb la seva ànima», que «vivia empatxat» i que «potser estava 20 minuts pensant com baixar del llit». Es feia la roba a mida i caminava tot el dia acalorat. «Ara experimento el fred, em puc cordar les sabates i asseure’m a qualsevol cadira del món, cosa que m’emociona molt», somriu.
En el seu pitjor moment, va arribar a ser-li igual la mort: «Hi va haver un moment, amb 40 anys, que no m’hagués importat morir. Era tant l’esforç que em suposava aixecar-me del llit, viure, respirar... que pensava: ‘Si em moro ara potser és de puta mare’». Ara, diu, ha tornat a néixer.
Ha superat aquest problema menjant «de tot» i buscant l’equilibri (quan es permet beure un vi l’endemà no en pren o si li ve de gust un entrepà de xoriço, espera «molts dies» per menjar-lo de nou). I és el que li ha permès seguir amb la seva feina, escrivint llibres i cuinant, conjuntament amb el seu soci, amic i «confident» Martín Berasategui, «una supernova total, un tità».
Notícies relacionadesEn l’entrevista, De Jorge també apunta que la seva passió per la cuina ja li ve des de jovenet. «A casa m’anomenaven ‘Arzakito’ [amb referència a Arzak]. Quan em preguntaven què volia de regal d’aniversari, demanava anar a menjar a un restaurant». I amb 15 o 16 anys em van portar a Arzak, a Club Siglo XXI, a Horcher, a Zalacaín...».
A aquest últim, temple madrileny que va arribar a lluir tres estrelles Michelin, no hi va tornar perquè volia quedar-se amb la sensació que va tenir la primera i única vegada que va menjar allà «una de les més acollonants» que ha tingut en la seva vida.
On veure tots els capítols de Cata Mayor
Escolta un nou episodi cada dijous. Els trobaràs a Spotify i YouTube.
També pots veure tots els vídeos de Cata mayor aquí.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Santa Tecla 2025 Tarragona i Mataró s'enfrontaran en un duel musical de bandes per commemorar els 100 anys del pasdoble 'Amparito Roca'
- Minimitzar les conseqüències L’oficina tècnica per coordinar les obres de Rodalies arrencarà a l’octubre
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona prepara ja el retorn a l’estadi de Montjuïc
- Nou informa ANAR El ‘bullying’ creix a Espanya a causa del mal ús de la intel·ligència artificial
- A ALACANT Sánchez anuncia un pla de 13.000 milions, la inversió més gran de la història per als aeroports espanyols