Receptes amb ritme

Eurovisió 2022: prepara un ‘aperitivo’ italià per recolzar Chanel

  • Aquest any, el festival de la cançó europea se celebra a Torí, així que, tot seguit, trobaràs tres bons ‘antipasti’ i un còctel

Eurovisió 2022: prepara un ‘aperitivo’ italià per recolzar Chanel
2
Es llegeix en minuts

Un eurofan no només viu de cançons enganxoses, posades en escena impossibles i votacions amb més girs de guió que una trama de corrupció política. No, també és un ésser humà que respira, menja i beu. Una reunió familiar o entre amics davant el televisor per veure Eurovisió requereix una  proposta de pica-pica tan treballada com la coreografia de Chanel Terrero per defensar ’SloMo’.

Per això, aquest any, aprofitant que el festival se celebra a Torí, proposem preparar un ‘aperitivo’ al més pur estil italià amb receptes proposades per Francesco Preto, xef de Peppe Fusco, el nou restaurant del Grup Pulcinella a Madrid. Tres ‘antipasti’ i un còctel tan estilosos com l’esperit d’aquest nou local italià i que són facilíssims de fer. Els teus convidats els donaran 12 punts segur.

Plat d’embotit a la italiana

Ingredients (per a 4 persones)

  • 50 g de ‘finocchiona’

  • 50 g de ‘spianata’

  • 50 g de ‘speck’

  • 50 g de mortadel·la ‘tartufata’

  • 4 roques de parmesà

Elaboració

Tan fàcil com anar a una botiga de productes italians i aconseguir embotits. Una bona combinació és barrejar dos tipus de salami: la ‘spianata’ i la ‘finocchiona’, que té un toc de fonoll. A més, poden incloure’s ‘speck’ fumat i una mortadel·la ‘tartufata’ –amb gust de tòfona–. Tots ells han d’estar tallats finament. Preto proposa rematar aquesta taula amb «quatre roquetes de parmesà, una per persona, i uns ‘taralli’ –minirosquilles de pa– o uns ‘grissini’ –bastonets de pa– per acompanyar. Tan senzill com a això». I un truc del xef: «Posar l’embotit sobre un llit de ruca per afegir-hi volum i també per evitar que els talls s’enganxin a la base del plat».


‘Bruschetta’ de tomàquet

Ingredients (per a 4 persones)

  • 300 g de tomàquets cherry datterino

  • Tres alls

  • 10 fulles d’alfàbrega

  • 4 llesques de pa rústic tallades gruixudes

  • Sal

  • Pebre

  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. Talleu els alls, retirant-ne el cor, en trossos molt petits.

  2. Piqueu les fulles d’alfàbrega i els tomàquets cherry.

  3. Barregeu-ho tot i amaniu-ho amb sal, pebre i oli.

  4. Torreu el pa i cobriu-ho bé amb la nostra barreja.


‘Provola’

Ingredients (per a 4 persones)

  • 400 g de salsa de tomàquet

  • 200 g de formatge provola

  • 20 g de formatge parmesà

  • Una barra estreta de pa tallada a llesques

  • Orenga

Elaboració

  1. Poseu en una cassoleta a prova de forn una capa de salsa de tomàquet seguida d’una de formatge provola ratllat i repetiu l’operació una vegada i una altra fins a acabar amb els ingredients.

  2. En l’última capa, afegiu-hi una mica de parmesà ratllat al gust.

  3. Introduïu-ho al forn a 180 graus fins que el formatge es fongui per complet.

  4. Serviu-ho calent, afegint una mica més de parmesà ratllat i orenga.

  5. Acompanyeu-ho amb les llesques de pa acabat de torrar.


Còctel Spritz

Notícies relacionades

Ingredients (per persona)

  • 2/3 parts de vi prosecco (100 ml aproximadament)

  • 1/3 part d’Aperol (50 ml aproximadament)

  • 1 ‘splash’ –un rajolí al gust de cadascú– de soda o aigua amb gas

  • Gel

  • Una rodanxa de llimona

Elaboració

  1. Ompliu una copa de vi amb molts glaçons.

  2. Afegiu-hi el prosecco (es pot canviar per vi blanc si no tenim aquest escumós italià) i l’Aperol.

  3. Afegiu-hi el toc de soda i remeneu-ho.

  4. Decoreu-lo amb una rodanxa de llimona i serviu-lo.