Pur umami
Cinc consells per conservar millor el pernil i disfrutar-lo al màxim
¿S’ha de tapar? ¿I guardar a la nevera? T’expliquem com treure el màxim partit a aquesta joia gastronòmica
	¿Com es pot conservar una peça de pernil ibèric perquè mantingui totes les seves propietats? ¿S’ha de tapar? ¿On s’ha de guardar? Potser et sorgeixen alguns dubtes sobre què s’ha de fer quan s’ha obert una peça i no s’ha consumit sencera. L’Associació Interprofessional del Porc Ibèric (ASICI), en la qual estan representades paritàriament més del 95% de les organitzacions ramaderes i més del 95% de la branca de la transformació (industrials) de porc ibèric, et dona els seus cinc consells.
Allunyat de la llum solar i a temperatura ambient
        Una vegada obert el pernil ibèric, per conservar-lo de la millor manera possible el recomanable és guardar-lo en un lloc fresc i sec, fora de perill de la llum directa del sol, i evitar canvis de temperatura. Perquè mantingui totes les seves qualitats organolèptiques, així com el seu seductor aroma i la seva intensa textura, s’ha de deixar sense netejar la capa exterior de la part que no tallarem.
Hidratar-lo amb el seu propi greix
        És important hidratar el pernil ibèric amb el seu propi greix a l’acabar de tallar i just abans de començar, fregant sobre la superfície del tall. Per a això és fonamental conservar el greix interior blanc que s’ha retirat quan s’ha obert la peça. Mai s’ha d’utilitzar el greix de cobertura exterior, de color groguenc i sabor ranci.
Tapar-lo amb un drap opac de cotó
        Després de tallar el pernil, s’ha de tapar amb un drap opac de cotó, i protegir-lo així de la llum i la humitat per evitar el contacte amb l’aire. Si el consum no va més enllà de 48 hores, també es pot utilitzar un film transparent que s’adhereixi a la carn i permeti la seva conservació en condicions òptimes.
Si està envasat, a la nevera
        Els blísters o envasos unitaris de pernil ibèric són una de les opcions més versàtils i interessants per conservar el sabor i l’aroma d’aquesta joia de la gastronomia. En aquest cas, és important guardar-lo a la nevera a una temperatura d’entre 5 i 2 graus. No es recomana congelar-lo ja que pot perdre propietats.
Temperatura ideal de consum: 24 graus
        Per apreciar tots els seus matisos, el pernil envasat s’ha de treure, almenys, dues hores abans de consumir-lo. És aconsellable submergir-lo uns instants en aigua temperada i obrir el blíster mitja hora abans de servir-lo. La temperatura ideal de consum és de 24 ºC i el greix del pernil ibèric ha de tenir un to transparent, d’aquesta manera sabràs que és temps de degustar-lo en la seva màxima esplendor.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
 - SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
 - Successos Els Mossos "cacen" un lladre "spiderman" que en 45 dies va robar en una vintena d’habitatges de Barcelona
 - Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 
- Crítica de llibres ‘Mentideros de la memoria’, de Gonzalo Celorio: retalls de temps
 - Aquests són els millors supermercats per comprar pa, segons l’OCU
 - Lluita per la presidència del Barça L’oposició busca enderrocar Laporta mitjançant una complexa unió
 - Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
 - Declaració Vilaplana afirma al jutjat que Mazón no semblava tenir pressa «per arribar enlloc»
 
			
			
	
		