Dolç simpàtic

‘The miscake’, el pastís per celebrar drames i errors

  • Christian Escribà i l’inventor i creatiu Pep Torres presenten un pastís que s’ha de menjar després d’un ritual que ajuda a riure’s de les ficades de pota i els fracassos

‘The miscake’, el pastís per celebrar drames i errors
2
Es llegeix en minuts

El pastisser Christian Escribà i el consultor creatiu, inventor i conferenciant Pep Torres, fundador del Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MIBA), han presentat un pastís especial que ens ajuda a riure’ns de les ficades de pota (pròpies o alienes) i a girar full als fracassos professionals, els fiascos sentimentals i altres patacades. Per aprendre a relativitzar i prendre’s les coses amb humor, treuen al mercat ‘The miscake’ (joc de paraules angleses ‘mistake’ –error– i ‘cake’ –pastís–).

Ve amb un ritual: cal introduir els escuradents al pastís mentre s’explica la desgràcia en qüestió, llegir un conjur màgic –«quan aquest pastís sigui menjat, tot el drama desapareixerà, perquè cap drama en aquesta vida una sola llàgrima vessarà» – i extreure amb compte el nus daurat (xocolata al 70%) que corona el pastís i que simbolitza el nostre propi embolic existencial.

De xocolata i fruita de la passió

‘The miscake’ està recobert de xocolata negra i, per dins, té un pastís de pa de pessic de xocolata, mousse de xocolata i un cremós cor de fruita de la passió. La mida normal, per a quatre racions (25 €), ajuda a suportar les grans tragèdies, però també hi ha una versió per a petites misèries, que dona per a dues racions i costa 9 €.

Aquest pastís, el primer per celebrar les coses que surten malament, s’elabora en un únic establiment de cada ciutat del món, seleccionat pel mateix Escribà; de moment, a més de les pastisseries Escribà a Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 546, i rambla de les Flors, 83), està disponible a Rocambolesc, de Jordi Roca (Girona), pastisseries Mallorca (Madrid) i Adriana Cabot (Arteixo, la Corunya).

Ben aviat també estarà disponible a Masquepostres (dirigit per Manu Jara, a Sevilla), pastisseria Llopis (d’Alberto Ochera, a Alzira, València), Confiteria Poy (Reus), La Paca (Osca), Es Forn (Es Pla de Natesa, Mallorca), pastisseria Don Manuel (Bilbao), Çuina Bakery (el nou espai de Xano Saguer, ex Espai Sucre, a Ciutat de Mèxic) i també a Sud-àfrica.

Només es ven ‘online’

Només es ven ‘online’: s’abona a través de la seva pròpia web, www.themiscake.com, en què se selecciona l’establiment de recollida.

Notícies relacionades

Els compradors de The Miscake podran compartir els ‘casos de no èxit’ a la web.

Entre tots els que es rebin, un jurat de ‘miscakers’ triarà cada mes la ficada de pota més gloriosa i donarà a conèixer el resultat a la web i a les seves xarxes socials.