Agafa pa i suca
El meu pastís de formatge favorit
Brew Coffee en prepara un per a majors de 18 anys amb una textura de fantasia. Jon García broda uns pastissos esponjosos amb una barreja de formatges pornogràfica

Potser és una percepció personal equivocada, però d’un temps ençà, el pastís de formatge barceloní sembla haver fet un salt colossal cap a l’excel·lència. Parlo de pastissos de formatge de veritat, amb gust intens de formatge (d’això es tracta, ¿no?), amb textures impossibles i producte de qualitat. Dos anys després de provar-lo, encara somio amb la de Fismuler (Rec Comtal, 17), però hi ha dos ‘cheesecakes’ que m’han impressionat en les últimes setmanes i que vull recomanar.
Un pertany a la cafeteria d’especialitat Brew Coffee (Roger de Flor, 102). La mare del barista prepara un pastís de formatge per a majors de 18 anys, amb una textura de fantasia que es torna més i més cremosa a mesura que s’acosta a l’interior. Et xiulen les orelles quan acabes. L’altre me’l va fer provar Jon García, un cuiner amb mà divina que broda uns pastissos esponjosos, amb una barreja de formatges pornogràfica. La cosa més boja que he tastat en molt temps. Busca’l al compte d’Instagram @joncake.es.
Sexe amb formatge
Notícies relacionadesTornant al tema. Si hagués de descriure el millor polvo de la meva vida amb un aliment com a única metàfora, el pastís de formatge seria el mos triat. Alguna cosa es remou al meu perineu quan s’acosta a la taula aquest petit triangle perfectament enfornat, amb apetitosos tons torrats en superfície i contorns, amb aquest interior cremós, nivi, preparat per ser llepat fins a l’èxtasi.
Mmm... Si el pastís de formatge es fa bé, si la barreja de formatges t’explota a la boca i t’amara de sabor fins als calçotets, si cada cèl·lula del teu jo formatger et demana una altra porció més i demà ja menjarem bledes, és molt possible que hagis trobat el millor polvo de la teva vida..., culinàriament parlant. O no. Jo què sé.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Catalunya redueix la burocràcia per treballar als boscos
- Revolució en la mobilitat Els llums V16 permetran avisar dels incidents de trànsit en temps real
- El conflicte del Pròxim Orient La manifestació propalestina de BCN acaba en aldarulls
- Urbanisme Les obres a l’interior de l’estació de Sants desorienten els viatgers
- ¿Ningú vol dimissions?
- Dijous 30 d'octubre a las 18:30h El Periódico et convida a participar en el nou #afterwork, L'Hospitalet 100 anys de ciutat
- Barcelona Andrea Tova, mexicana a Catalunya: “Em vaig equivocar de país. No sabia que parlaven català”
- REIVINDICACIONS L’intrusisme inquieta els anestesistes: «Hi ha metges no especialistes que estan realitzant sedacions i això comporta greus riscos»
- Premi Planeta Juan del Val, guanyador del premi Planeta 2025: «Hi ha massa escriptors educats, l’art ha de tenir cert afany de provocació»
- «El president de la pau» ¿És veritat que Trump ha parat 8 guerres? ‘Fact check’ sobre l’afirmació del president dels EUA