GLOPS D'AUTOR

El gintònic se sofistica

Bobby Gin, temple d'aquest combinat popular, aposta per creacions més complexes, sabors més potents i presentacions més originals

gintonic-bobby-gin

gintonic-bobby-gin

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

“Hem escoltat el client i el client està preparat: ja ha begut molts gintònics i ho ha provat tot. Ara vol més sofisticació”. Ho diu convençut Alberto Pizarro, ‘bar mànager’ de Bobby Gin (Francisco Giner, 47), un dels temples per als amants d’aquest combinat que segueix de moda per molt que els malastrucs anunciïn la seva mort dia rere dia. Així que escoltem Pizarro, bàrman d’oïda fina que va ser millor ‘bartender’ nacional de la World Class Competition 2011 i campió del món del 2011 de la categoria Cocktail Theater and the Stars.

Bobby Gin

Francisco Giner, 47Telèfon: 93.368.18.92Horaris: de diumenge a dimecres, de 16.00 a 2.00; dijous, de 16.00 a 2.30; divendres i dissabte, de 16.00 a 3.00

“Es tracta de buscar sabors més potents, fer presentacions més treballades, amb una cristalleria especial. Tant posem una palla d’espiga de sègol com flors o plàtans deshidratats. Però mai omplim el gintònic amb coses flotant. Més complexitat, més exotisme, més aposta per elaboradors petits”, avisa l’expert, que ha creat el Ginfonk (família de còctels a mig camí entre un còctel i un gintònic), que imparteix tallers de cocteleria a Cocktail Shop i que, de tant en tant, apareix en cites com el ‘market’ BCN a les altures, a la Torre de Bellesguard (es va celebrar al maig), i al festival Cruilla (del 3 al 6 de juliol al Parc del Fòrum) per servir els seus celebrats combinats.

PAU ESCULIES

Aquesta línia més complexa es trasllada a la resta de la carta, que continuarà comptant amb joies que porten ginebres molt difícils de trobar al mercat i amb creacions d’autor (cal anotar el fantàstic Rosso bambolino, amb mescal, Martini bitter, Averna, Bénédictine, llimona i aigua de pinya, i el Banana pyjama, amb rom, licor de pebre de Jamaica fet amb rom, fruita de la passió, suc de préssec i licor de banana del Brasil).

Sense alcohol i de colors

Notícies relacionades

En unes quantes setmanes, potenciarà el catàleg de còctels sense alcohol, que es basaran en colors. “Aquest tipus de begudes ha explotat en els últims temps perquè la gent ja no vol tant alcohol. Alguns els farem amb te o infusions, que aporten molts matisos”, explica el cap de Bobby Gin.

Tot això, molt en la línia del tracte d’hotel de cinc estrelles que procuren oferir sempre, des del tipus de la porta que regula l’aforament fins a l’uniforme dels cambrers o l’aigua de cortesia que serveixen amb cada còctel.

Temes:

Begudes