Les propietats del pebrot

Pel seu baix contingut en sodi i molt alt en potassi, aquesta hortalissa ajuda a eliminar la retenció de líquids

Propietats del pebrot.

Propietats del pebrot.

1
Es llegeix en minuts

Per la seva riquesa en potassi i el seu baix contingut de sodi, el pebrot presenta una important acció diürètica, de manera que ajuda a facilitar l'eliminació de líquids i toxines de l'organisme.

Tot això fa que el seu consum sigui molt beneficiós en casos d'hipertensióhiperuricèmia i gota, càlculs renals i retenció de líquids. A més, al ser molt ric en fibra, proporciona una gran sensació de sacietat, al mateix temps que prevé i millora el restrenyiment. Al tenir propietats laxants, agilitza el trànsit intestinal i així evita la inflor.

Notícies relacionades

Aquesta hortalissa, que té importants efectes curatius per al nostre organisme, resulta molt útil en la nostra dieta diària per sentir-nos sans i forts. Ja sigui verd, vermell o groc, el pebrot es pot prendre en nombroses receptes i de moltes maneres, com al forn, bullit, com a guarnició, o bé cru en amanides.

El pebrot, que és una planta herbàcia, destaca pel seu gran contingut en magnesi, vitamina C, vitamina B2, B6, E i en betacarotè, que posseeix efectes anticancerígens, i que també ajuda a prevenir algunes malalties cardíaques. Una altra de les seves moltes propietats és que neutralitza l'acidesa gàstrica i, curiosament, el seu suc, aplicat externament, aclareix les taques de la pell.