Anar al contingut

Creat un braçalet que recorda la presa de medecines i monitoritza l'activitat física

La polsera intel·ligent, que dóna accés a l'historial mèdic, es comunica via USB amb l'ordinador i per Bluetooh amb els dispositius mòbils

Una empresa catalana ha desenvolupat un braçalet intel·ligent que recorda al seu usuari quan ha de prendre la medicació, monitoritza l'activitat física i li proporciona accés al seu historial mèdic o a altres dades que vulgui portar emmagatzemades al canell.

La polsera desenvolupada per Flowlab, que té la seu a Sant Cugat del Vallès (Barcelona), es comunica via USB amb l'ordinador i via Bluetooth amb els dispositius mòbils, i està associada a una plataforma tipus 'app' en què s'introdueixen i es registren totes les pautes de salut que l'usuari vulgui monitoritzar.

El braçalet, a més de recordar la medicació que ha de prendre l'usuari, també vigila els objectius d'activitat física que ha de complir, informació de salut en cas d'emergència com el grup sanguini o les al·lèrgies, i guarda en dos GB de memòria l'historial de salut i qualsevol altre arxiu que es vulgui portar sempre al damunt.

Ideada principalment per a persones amb malalties cròniques --com diabètics, hipertensos o persones amb cardiopaties o malalts d'Alzheimer--, "la polsera té la missió de millorar l'adherència als tractaments farmacològics, xifra que actualment se situa al voltant del 50 %, segons l'OMS", ha explicat Miguel Tsuchiya, directiu de Flowlab.

Segons Tsuchiya, és el metge o el mateix pacient el que ha d'introduir les pautes i dosis en la plataforma que se sincronitza amb el braçalet, i aquesta última avisa el pacient vibrant al canell cada vegada que s'ha de prendre la pastilla. 

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.