Bàsquet

El Barça pagarà la clàusula d’un milió d’euros per Joel Parra

El club blaugrana ja ha informat al Joventut del seu interès per incorporar el jove aler internacional, de 23 anys i 2,02

Kevin Punter deixa plantat el Barça

La reinvenció del Barça de Grimau amb un 30% menys de pressupost

El Barça pagarà la clàusula d’un milió d’euros per Joel Parra

ACB photo

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça és molt a prop de tancar la contractació de Joel Parra per a la temporada vinent com un dels puntals del nou projecte de Roger Grimau. L’equip blaugrana compta amb una resposta favorable de l’aler del Joventut, de 23 anys i 2,02 d’estatura, decidit a fer el pas i aquest mateix divendres va fer arribar el seu interès al club de Badalona per informar-lo de les seves intencions.

El directiu responsable del bàsquet blaugrana Josep Cubells es va reunir divendres al matí amb el president de la Penya, Juanan Morales, per confirmar-li l’interès per Parra i la seva disposició per pagar la clàusula de rescissió d’un milió d’euros que figura al contracte del jugador barceloní, que va renovar amb l’equip verd-i-negre fins al 2025. També Mario Bruno Fernández, segon de Navarro en la direcció esportiva barcelonista, ha contactat amb el seu homòleg a la Penya, Jordi Martí.

El Barça considera la incorporació de Parra, un dels millors jugadors joves del bàsquet espanyol, com una de les apostes generacionals i li firmarà un contracte mínim de quatre temporades, cosa que li permetrà reduir l’impacte de la inversió. La seva arribada també farà augmentar la quota de jugadors nacionals de la plantilla, que es reduiran amb la sortida de Mirotic i, possiblement, amb la de Sergi Martínez, a qui el club pretendre cedir.

Notícies relacionades

Parra és un jugador que pot jugar en la posició d’aler alt i també en la d’ala pivot, d’un enorme caràcter, que pot recordar, en certa manera, Pete Mickeal, un dels referents que sempre ha tingut el jugador del Joventut des dels seus inicis, capaç de rebotejar i jugar al pal i que ha millorat el seu percentatge d’encert des del triple.

Els números de Parra han anat a l’alça des de la seva arribada al primer equip de la Penya fa cinc temporades. En aquest curs ha fet una mitjana de 9,6 punts i 5,5 rebots a la Lliga Endesa. El seu perfil emergent li va assegurar una plaça en la selecció espanyola que l’estiu passat es va proclamar campiona de l’Eurobàsquet.