Bàsquet

El Barça comunica a Mirotic la rescissió del seu contracte

El Barça comunica a Mirotic la rescissió del seu contracte

ACB photo

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’etapa de Nikola Mirotic al Barça arriba a la seva fi. El club ja ha comunicat al jugador que tenen la intenció de rescindir el seu contracte, segons avança TV-3, una vegada acabi aquesta temporada, malgrat els dos anys de contracte que encara té en vigor. La final de la Lliga Endesa davant el Reial Madrid, que s’iniciarà aquest divendres al Palau (21.00 hores,·#Vamos), serà el seu últim servei al club després de quatre temporades.

La sortida de Mirotic és una de les mesures de més calat amb què el club intenta reconduir la situació econòmica del club. La secció de bàsquet haurà de reduir entre un 20% i un 25% el seu actual pressupost, que se situa entorn dels 42 milions.

D’aquesta xifra, prop de 38 milions corresponen a la massa salarial i d’aquesta quantitat poc més d’una tercera part (entorn dels 11 milions d’euros bruts) estan destinats a cobrir la fitxa de Mirotic, fitxatge procedent de l’NBA, amb qui el club volia aconseguir l’assalt de l’Eurolliga, una xifra fora de mercat ara mateix per al bàsquet europeu i que a més no es correspon amb els resultats aconseguits.

La intenció del club és rebaixar les xifres de la secció entorn dels vuit milions d’euros i en aquest nou escenari és impossible encaixar la fitxa de Mirotic, amb qui el club ja va intentar negociar una rebaixa sense èxit la temporada passada i aquesta.

Notícies relacionades

Mirotic va arribar al Barça el 2019 com un fitxatge personal de Josep Maria Bartomeu i en aquest temps ha aconseguit tres títols, la Lliga 2021 i les copes 2021 i 2022, mentre a la Final Four va ser finalista el seu segon any i en aquestes dues últimes edicions ha caigut en la semifinal, en totes dues davant el Madrid.

Són diversos els equips que pugnen per aconseguir els serveis de Mirotic per a la temporada vinent. Des d’Itàlia donen per tancat l’acord amb l’Armani Milà, tot i que tant Mònaco com l’Estrella Roja també negocien la seva arribada.