Bàsquet

El Barca s’enfrontarà al València en els ‘play-off’ de la Lliga Endesa

El Joventut s’aparella amb el Baskonia en l’encreuament de quarts i el Betis descendeix a la LEB

El Barca s’enfrontarà al València en els ‘play-off’ de la Lliga Endesa

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça i el Joventut ja coneixen els rivals amb qui es creuaran en l’inici dels ‘play-off’ que es començaran a disputar a partir d’aquest cap de setmana. El València serà el rival del conjunt blaugrana, que comptarà amb l’avantatge de camp com a primer de la fase regular, mentre que el Joventut s’enfrontarà al Baskonia, que va assegurar la segona plaça del campionat, i tindrà el factor pista al seu favor, a partir de dissabte.

Els enfrontaments entre el Tenerife-Unicaja i el Reial Madrid-Gran Canària completaran els encreuaments de quarts. Aquesta ronda eliminatòria es disputarà al millor de tres partits, cosa que eleva encara més la pressió per no fallar a casa, mentre que les semifinals i la final ja es jugaran al millor de cinc partits.    

L’equilibri que s’ha viscut aquesta temporada a la Lliga Endesa va fer que fins aquesta jornada 34 no es definissin les últimes posicions i, sobretot, es va consumar el descens del Betis a la LEB Or. Era una batalla en la distància entre el Betis i el Granada. I l’equip de Luis Casimiro va sortir perdedor. S’unirà al Fuenlabrada, condemnat ja fa algunes jornades.

El Betis va fer el passadís al Reial Madrid en el Wizink Center per la conquesta de l’Eurolliga. I després durant molts minuts va somiar amb la salvació, dominant l’equip de Chus Mateo, encara de ressaca i celebració, amb un partidàs de Tyson Pérez (17 punts, 13 rebots). Però un parcial final de 9-0 final va donar la victòria a l’equip blanc (79-77). El Granada, mentrestant, va complir la seva comesa. Va superar el Joventut, per 73-62. Bropleh, heroi nassarita amb 23 punts i 5 rebots. Guy, amb 18 punts, va ser el millor verd-i-negre.

 

Exhibició manresana

Notícies relacionades

El Barça no va donar marge a les sorpreses i es va treure de sobre la depressió per la Final Four amb una victòria davant l’UCAM Múrcia (86-57). El públic del Palau va ser al costat de l’equip de Jasikevicius, que va completar un ple de victòries a casa: 17 i comptarà amb avantatge de camp en totes les eliminatòries. Els interiors blaugrana (Sanli, 15 i Vesely, 14) van marcar diferències i van condemnar l’equip murcià, que necessitava el triomf per accedir als ‘play-off’ com a vuitè. Aquesta plaça se’n va anar per al València Bàsquet, amb el qual s’enfrontaran els blaugrana a partir de dilluns.

El Baxi Manresa acomiada la temporada davant el seu públic amb una exhibició col·lectiva davant el Gran Canària (105-75) amb 24 punts de Badio. El Baskonia es va assegurar la segona plaça amb una victòria a la pista del Bàsquet Girona (70-75), en el que va poder ser l’últim partit de Marc Gasol (3 punts, un rebot en 15 minuts)