L’Eurolliga de bàsquet

El Mònaco examina el Barça després de la frustració de la Copa

«És un pal dur, fa mal, però continuo pensant que l’equip està anant a més, estem millor», assegura Jasikevicius

El Mònaco examina el Barça després de la frustració de la Copa

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Tant el tècnic, Sarunas Jasikevicius, com una dels peces importants del Barça, Nicolas Laprovittola, admeten que la recent eliminació de la Copa del Rei de bàsquet en mans de l’Unicaja, finalment campió del torneig, va ser un dur cop per al vestidor blaugrana i també un derrota que ha de servir per motivar l’equip el que queda de temporada, amb els dos títols més importants en joc, l’Eurolliga i la Lliga.

El Barça torna aquest divendres a la competició europea enfrontant-se a l’AS Mònaco (20.45 h, DAZN), actualment el quart classificat, un valuós partit amb un rival directe per comprovar la capacitat de reacció del grup. «L’eliminació de la Copa no canvia res. Continuem pensant que equip està anant a més, estem millor. Vam arribar a la Copa en un bon moment i allà vam fer 35 minuts molt bons, amb consistència. Vam estar 13 o 11 punts a dalt tres vegades però no vam tancar el partit», va valorar Jasikevicius.

El tècnic lituà, que ha quedat debilitat dins el club amb aquesta derrota, admet que l’eliminació va deixar un mal gust de boca en tots, però defensa la línia del conjunt blaugrana. «És un pal dur, fa mal, però no podem permetre que això ens afecti durant molt temps. Quan perds la Copa als quarts hi ha molt soroll al voltant de l’equip i cal saber gestionar-ho», va argumentar Jasikevicius, que considera que els seus jugadors han donat la millor resposta amb quatre o cinc entrenaments molt bons. «Ara toca posar això a la pista i fer un bon partit», va matisar sobre la visita del Mònaco, al qual va valorar de forma molt positiva.

El perill: Mark James

Notícies relacionades

L’equip monegasc, dirigit per Sasa Obradovic, que va caure en l’anada, compta amb alguns dels millors anotadors de la competició com Mike James (17,3 punts), Jordan Loyd (11) i Elie Okobo (12,4), que és el segon millor rebotejador en atac, amb la presència de jugadors molt físics com Diallo, Hall, Motijejunas, John Brown i l’acabat d’incorporar Chima Moneke, que és un dels que més pilotes recuperen i menys en perden.

«Sabem que tot segueix. Queden dos grans objectius per davant i tot comença aquesta setmana. El rival de demà és molt important. Cal mentalitzar-se una altra vegada i pensar en totes les coses bones que podem aconseguir», va assegurar Nico Laprovittola, que també va admetre l’amargor pel resultat a Badalona.  «La Copa era un objectiu. Va ser una frustració molt gran, una decepció que ha de doldre, però ens ha de servir per jugar amb empenta, ser una mica més cabrons, adonar-nos de què és el que realment necessitem per fer aquest pas i ser més guanyadors», va concloure.