Eurolliga de bàsquet El Madrid sotmet el Barça en la pròrroga

• Els blaugranes van dominar bona part del partit, però es van ensorrar quan Llull va liderar la remuntada blanca en l’últim quart

3
José Carlos Sorribes

Al final va acabar sent una qüestió de voluntat. I d’encert, per descomptat. El Reial Madrid va sotmetre el Barça a l’Eurolliga al seu pavelló del WiZink Center en un partit en què va anar per darrere durant 37 minuts. La remuntada dels blancs es va concretar després d’una pròrroga (91-86) que el va portar a desfer l’empat amb els blaugranes al capdavant de la classificació.

El Barça va acabar pagant la seva inconsistència en l’últim tram del partit, una cosa que no és la primera vegada que li passa. I és que la posada en escena dels blaugranes va ser molt més ortodoxa que la del seu rival. El Madrid va sortir atropellat i sense una brúixola que orientés el seu joc. Va estar més de set minuts aferrat als 6 punts de Tavares. Un triple de Laprovittola va disparar llavors l’equip de Jasikevicius al marcador (6-18), en el seu màxim avantatge en tot el partit.

Chus Mateo buscava solucions a la banqueta i així va canviar tot el seu cinc inicial bastant abans del final del primer quart. El Barça seguia a la seva, emparat en el seu encert des de la línia de tres, malgrat que no hi havia massa notícies dels seus millors anotadors (Mirotic, Laprovittola i Higgins). Va tenir, a més, la virtut de respondre a totes les escomeses del Madrid, que es movia més en un terreny emocional que equilibrat.

Senyals de reacció madridista

L’aparició del jove Nnaji va permetre controlar els moviments de Tavares i el Barça va estabilitzar el seu domini al voltant de la desena de punts, malgrat que l’argentí Deck començava a donar senyals de la reacció madridista. Va entrar en el partit en l’últim quart amb avantatge del Barça per 50-59. El partit seguia travat, espès, i reclamava d’un protagonista per desencallar-lo. El va trobar el Madrid en un superb Sergi Llull amb 15 punts en aquest parcial. A 3.15 minuts del final, un dels seus triples li va donar al Madrid el primer avantatge del partit (69-67) i la sensació que els blancs jugaven amb el vent a favor, malgrat una recuperació blaugrana amb cinc punts consecutius de Higgins (69-73, a 1.15 de la botzina)

«No sé quin equip ha sigut millor però ha guanyat el Madrid. Estic molt decebut per haver jugat tan malament i haver acabat amb 25 pèrdues de pilota, una cosa que és increïble en un clàssic»

Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça

En l’epíleg ningú va semblar voler guanyar el partit, amb errors dels dos bàndols, sobretot en la pèssima gestió de les dues últimes possessions del Barça. I després del 73-73, en la pròrroga va passar allò que l’equip que ve per darrere es veu enfortit per disputar-la. Així va passar amb un Musa (9 punts en els cinc minuts extra) que li va agafar el relleu a Llull. El Madrid es va escapar entre la disbauxa del públic (87-78, després d’un triple d’Hezonja) a 1.13 del final. Creia que ja havia guanyat i encara va haver de lluitar les últimes jugades de la pròrroga que va resoldre amb l’eficàcia de Llull en els tirs lliures.

L’equip de Chus Mateo va acabar emportant-se un partit que va tenir molt costa amunt i va acabar sentenciant perquè va trobar els homes (Deck, Llull i Musa) que van treure els galons quan el partit va entrar en la seva fase més calenta. Una cosa que no va tenir un Barça massa irregular al WiZink Center.

Reial Madrid, 91 - Barcelona, 86

Reial Madrid: Hanga (-), Hezonja (7), Musa (18), Yabusele (4) i Tavares (10) –cinc inicial–; Williams-Goss (-), Causeur (-), Llull (19), Poirier (-), Deck (23), Rudy Fernández (6), Sergio Rodríguez (4). Triples: 8 de 22 (Rudy, Llull i Musa, 2). Rebots: 35 (Tavares, 7).

Barça: Satoransky (12), Laprovittola (8), Kalinic (8), Mirotic (17) i Vesely (12) –cinc inicial–; Sanli (6), Abrines (9), Da Silva (-), Higgins (10), Jokubaitis (2), Nnaji (2). Triples: 12 de 26 (Satoransky, 3). Rebots: 38 (Kalinic, 7)

Parcials: 16-20, 16-19, 18-20, 23-14, 18-13.

Àrbitres: Radovic, Bissang i Hordov. Eliminats per faltes Sanli i Tavares.