L’Eurolliga de bàsquet

Higgins surt al rescat del Barça a Villeurbanne

Els blaugrana realitzen un exercici de supervivència en un partit molt físic i vengen la derrota del Palau (75-82)

FCB

1
Luis Mendiola

El Barça va sortir vencedor d’una batalla física i emocionant al camp de l’Asvel Villeurbanne i en el triomf va tenir molt a veure la irrupció decisiva de Cory Higgins en el tram decisiu, que, amb vuit punts consecutius en els dos últims minuts, va decidir el partit per als blaugrana (75-82).

L’equip de Jasikevicius va realitzar un exercici de supervivència per venjar-se del quadro francès, que havia assaltat el Palau al desembre, i, malgrat veure’s superat en molts minuts per la intensitat de l’Asvel i l’hegemonia del gegant Yousoupha Fall a la zona, va trobar en els moments clau l’aportació d’Abrines, de Mirotic (el MVP del partit) i de Higgins per sumar la seva 12a victòria en 18 jornades.

Abrines va emergir, providencial, per al Barça d’inici en un partit molt exigent a nivell físic, que sol ser un maldecap per als blaugrana. Va arrencar bé l’equip de Jasikevicius. Però quan l’Asvel va pujar la línia de pressió i va començar a utilitzar els contactes, va començar a descompondre’s.

L’‘efecte Fall’

La presència intimidadora de Fall va condicionar els atacs del Barça, que es va passar els últims quatre minuts del primer quart (15-11) i els tres primers del segon sense anotar. Encara privat de peces claus com De Colo, Lauvergne i Lighty, l’Asvel va portar la iniciativa durant molts minuts.

La sequera es va acabar amb una d’aquestes ratxes d’Abrines que el converteixen en un jugador especial. Va encadenar 11 punts amb tres triples inclosos que van tornar la tensió als blaugrana, que al seu torn van permetre al Barça un parcial de 18-31 en el segon quart gràcies al qual va poder anar al descans en avantatge (33-42).

Un parcial de 12-0 en només tres minuts, amb cistelles molt còmodes de l’Asvel, algunes de Fall, en la represa va tornar el Barça a aquest particular purgatori (45-42) en el qual sol caure en cada partit. No hi ha terme mitjà ni estabilitat en l’equip de Jasikevicius, que, tot i així, va aconseguir sostenir-se en el tercer quart per davant (60-63) i va trobar en la fase decisiva el lideratge de Higgins, autor de vuit punts consecutius, per arrencar una victòria que el manté a la zona alta però que no aclareix els dubtes que continua generant.