Bàsquet

El Manresa domina el Barça i conquereix la Lliga Catalana

L’equip del Bages va posar el joc i l’ambició i va aconseguir el seu tercer títol de la competició davant una mala versió dels blaugrana (81-70)

El Manresa domina el Barça i conquereix la Lliga Catalana

Twitter FCB

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Pot ser que el desig del Barça per recuperar la Lliga Catalana fos gran. Però el Baxi Manresa va mostrar encara més ambició davant el seu públic (l’afició tornava al Nou Congost) i aquest desig va portar el competitiu equip de Pedro Martínez a guanyar el seu tercer títol de Lliga Catalana amb brillantor (81-70).

El Barça va tenir avantatges de fins a 10 punts en els primers minuts, però el Manresa va saber entrar en joc, posant molta energia i velocitat al joc, corrent en la transició, amb molt bons minuts de Sima, Bako i Francisco que van permetre a l’equip del Bages reforçar la seva confiança i arribar amb un mínim desavantatge al descans (36-37).

  Aquesta dinàmica va seguir en el segon temps, amb l’equip manresà tornant cadascun dels cops al doble campió de la Lliga ACB i la Copa.

Els jugadors de Jasikevicius no es van trobar còmodes en cap moment contra un rival que va començar amb duresa i va demostrar que té els conceptes molt ben apresos. Calathes, Smits i Mirotic, aquest poc encertat (3 de 9 en triples), van intentar estirar l’equip blaugrana, que va trobar a faltar més de Davies o Higgins.

El Manresa, amb els exteriors Francisco i Thomasson molt encertats, i Sima i Bako dominants, va portar el partit a una posició molt favorable: amb un 73-67 favorable tres minuts abans del final, que ja no va desaprofitar (l’últim parcial va ser 28-14), mentre que el Barça va ser incapaç de treure’s de sobre l’espessor que va mostrar de bon començament.

Notícies relacionades

Baxi Manresa: Francisco (13), Jou (11), García (2), Moneke (1), Steinberg (-), R. Martínez (1), Valoten (3), Bako (18), Thomasson (14), Maye (2), Pérez (1), Sima (15).

FC Barcelona: Davies (8), S. Martínez (1), Smits (14), Hayes (6), Laprovittola (3), Abrines (-), Higgins (4), Kuric (9), Jokubaitis (2), Mirotic (10), Badji (-), Calathes (13).