Efes – Madrid (91-68)

L’Efes posa contra les cordes el Madrid a l’encolomar-li una segona derrota a l’Eurolliga

L’equip blanc és a una sola derrota de l’eliminació i de quedar-se fora de la ‘final four’

2

L’Anadolu Efes, liderat pel nord-americà Shane Larkin i el serbi Vasilije Micic, amb 21 i 23 punts, respectivament, va repetir triomf davant el Reial Madrid negat davant la cistella (91-68) al segon partit dels ‘play-off’ de l’Eurolliga i encarrila l’eliminatòria per al conjunt turc, que també va derrotar l’equip espanyol al primer partit.

Sense el capverdià Edy Tavares, per un problema al pubis de què es va ressentir a l’escalfament, el Reial Madrid va afrontar el segon partit del ‘play-off’ sense gairebé marge d’error i amb l’objectiu de millorar la pobra imatge oferta tot just dos dies abans.

Però la història es va tornar a repetir. L’equip blanc va sortir bé a pista, va anotar set punts en els primers cinc minuts, però la intensitat que va demostrar el conjunt turc sobre el perímetre, sobretot amb Larkin i el francès Adrien Moerman, que van ser un corró, van permetre a l’Anadolu anar-se’n amb un avantatge de nou punts al final del primer quart.

El ritme de Larkin

Al segon, el serbi Vasilije Micic i el croat Krunoslav Simon també van voler la seva quota de protagonisme a l’equip turc davant un Reial Madrid que va sostenir el nord-americà Trey Thompkins, que es va mostrar molt encertat en els llançaments de dos.

Tot i així, la tònica dels dos primers quarts al Reial Madrid va ser la d’anar sempre a remolc del joc que van desenvolupar els locals, molt sòlids en els rebots defensius, amb un total de dotze als primers vint minuts.

El descans no va regenerar les idees del Reial Madrid, que va seguir jugant al ritme que va marcar Larkin. De fet, la primera cistella de dos al tercer quart, obra de Felipe Reyes, va arribar als quatre minuts.

Aquesta bona defensa del conjunt turc va obligar el Reial Madrid a buscar recursos més enllà de les jugades col·lectives i es van multiplicar els llançaments de tres, tot i que amb poc encert, ja que va acabar el partit amb només 4 encerts dels 25 intents.

Un tràmit final

L’Anadolu va tenir millors percentatges, ja que en va arribar a encertar tretze de divuit. Dos van ser de Micic i un altre de Sanli al final del tercer quart, que van ampliar l’avantatge fins als 23 punts.

L’últim quart va ser gairebé un tràmit per a l’Anadolu, perquè el Reial Madrid, malgrat el desavantatge, mai va arribar a creure’s realment la possibilitat de remuntar. De fet, va transmetre la sensació de deixar-se portar pel vendaval local que fins al final van liderar Sharkin i Micic i a què també es va apuntar el francès Rodrigue Beaubois.

Les dues victòries de l’Anadolu Efes deixen l’equip turc a només un triomf de superar l’eliminatòria, al millor de cinc. El següent partit serà a Madrid el 27 d’abril.

Fitxa tècnica

91 – Anadolu Efes (22+22+21+26): Larkin (21), Sanli (7), Moerman (9), Micic (23) i Simon (7) –quintet titular– Beaubois (11), Anderson (2), Dunston (6), Singleton (4), Tuncer (-), Pleiss (1) i Balbay (-).

68 – Reial Madrid (13+19+13+23): Laprovittola (5), Taylor (2), Thompkins (17), Tyus (5) i Garuba (9) –quintet titular– Causeur (2), Rudy Fernández (11), Felipe Reyes (6), Carroll (-), Llull (4), Abalde (-) i Vukcevic (7).