BÀSQUET

Jasikevicius, sobre Pau Gasol: «S’ha de veure com està el seu peu, és l’únic que ens preocupa»

El pivot de Sant Boi podria arribar a Barcelona la setmana vinent des de Califòrnia en funció dels protocols que marca la Covid

Jasikevicius, sobre Pau Gasol: «S’ha de veure com està el seu peu, és l’únic que ens preocupa»
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

L’equip del Barça de bàsquet ha tornat a l’activitat després de diversos dies de vacances per confrontar quatre setmanes de competició amb tres partits per setmana, començant pel de demà divendres de l’Eurolliga davant l’ASVEL Villeurbanne (21 hores). Però tan intensa i fonamental com ho és la sèrie de trobades que hauran d’afrontar és el tema de conversa de la secció, que pivota al voltant de la figura de Pau Gasol i la seva incorporació imminent a la plantilla. L’entusiasme s’ha fet palpable en les primeres compareixences públiques tant de l’entrenador, Sarunas Jasikevicius, com d’un dels jugadors destacats, Àlex Abrines. «És tot un honor que vingui a jugar amb nosaltres», va dir l’escorta.

L’aterratge de Gasol està encara en l’aire. Podria succeir la setmana vinent, però abans s’han de resoldr els protocols i les burocràcies pròpies d’aquesta era de la Covid. «En temps de pandèmia és complicat», va apuntar Jasikevicius. Si pogués arribar la setmana que ve amb la seva dona i la seva filla des de Los Angeles, on viuen, seria immediatament presentat davant els mitjans en un acte que es preveu excitant. Seria l’escenificació de la tornada a casa després de 20 anys del jugador de bàsquet més rellevant de la història del país.

«Hem de veure primer com està de la seva lesió, hem de veure si pot entrar ja als entrenaments o si necessitarà més temps per recuperar-se i posar-se en forma»

Sarunas Jasikevicius / Entrenador del Barça

Tot i que arribi a Barcelona en els pròxims dies, la seva entrada en la dinàmica de l’equip és una incògnita. Ho va evidenciar Jasikevicius dijous en les seves declaracions. No es va atrevir el tècnic barcelonista a fer pronòstics. «S’ha de veure com està del seu peu. És l’únic que ens preocupa», va assenyalar. Als seus 40 anys i després de dos sense haver disputat un partit per culpa de la seva lesió, qualsevol reserva sembla més que justificada. Semblava que li falltava informació sobre l’estat real del pivot de Sant Boi.

Fàcil de connectar

«Hem de veure primer com està de la seva lesió, hem de veure si pot entrar ja als entrenaments o si necessitarà més temps per recuperar-se i posar-se en forma», va dir. Fins aquí els dubtes. Després, els elogis. «Ens fa molta il·lusió que algú com Pau s’incorpori al nostre equip. És una persona molt experimentada i molt intel·ligent que sap a quin equip ve. Si tot va bé i Pau i està en condicions de jugar, ens aportarà moltes coses, sobre tot el lideratge que sempre ha tingut. És algú que ha viscut mil situacions al bàsquet».

Notícies relacionades

Jasikevicius va evocar fins i tot l’època en què van jugar junts. Ell com una estrella ja consolidada i Pau com un noi prometedor de 20 anys. «Era un dels aquests jugadors amb qui és molt fàcil de connectar. Podies fer-li una bona o mala passada, però era igual, perquè ell l’agafava. Era ja un guanyador, com ha anat demostrant.»

Abrines també es va mostrar molt agraït amb la tornada de Gasol, doble campió de la NBA amb els Lakers i amb ganes de posar-se a punt de cara als Jocs Olímpics de Tòquio. «Estic molt content. La seva situació no és fàcil, però segur que ajuda», va assenyalar.