ISRAEL-ESPANYA (95-87)

Espanya s'ensorra contra la Israel de Blatt

L'equip de Scariolo malgasta 18 punts de renda a la bombolla de La Fonteta i ajorna una classificació per a l'Eurobàsquet que no perilla

Espanya s'ensorra contra la Israel de Blatt

Miguel Angel Polo

Es llegeix en minuts

Aquest dissabte la selecció espanyola de bàsquet s’ha esfondrat contra Israel (95-87) en la tercera jornada de la classificació per a l’Eurobàsquet (sense jugadors NBA ni d’Eurolliga). L’equip de Sergio Scariolo ha deixat escapar a València un avantatge de 18 punts i va acabar sent arrossegada pel conjunt hebreu, que lidera el grup amb tres victòries en tres partits. Malgrat sumar una sola victòria, la classificació no ha de perillar, ja que passen tres dels quatre integrants del grup. Romania no hauria d’inquietar ni Espanya ni Polònia, que es mesuren aquest dilluns a la bombolla de La Fonteta.

Tamir Blatt, fill del tècnic David Blatt, va fer un recital als comandaments d’Israel (21 punts, 9 assistències, 31 de valoració) que només va trobar resposta en Quino Colom. El base del València, el qual ni tan sols va convocat aquesta temporada, era un dels tres campions del món presents aquest dissabte (juntament amb Rabaseda Beirán) i va ser el líder i referència d’una Espanya que semblava tenir la victòria a la butxaca al descans (36-52). No obstant, Israel va sortir en bloc després del descans, amb cinc triples en les seves sis primeres atracades fins a col·locar-se al capdavant (60-58).

Quatre pilars hebreus

L’encert en el triple va justificar algunes escomeses hebrees, però la fotografia general mostra un Colom amb prou feines secundat per López-Aróstegui (13 punts), mentre a Israel els titulars produïen sense parar: Mekel (18), Cohen (17), Ginat (17)...

Espanya encara va entrar per davant en l’últim quart (67-72), però aquests 10 minuts van ser una agonia per als de Scariolo, sense idees en atac, superats en defensa i inferiors a la zona.

Israel, 95 – Espanya, 87

Et pot interesar

Israel (21+15+31+28): Blatt (21), Mekel (18), Ginat (17), Cohen (17), Menco (8) –cinc titular–, Gutt, Levi, Madar (11), Pnini, Sorkin, Zalmanson (1), Ziv (2). 

Espanya (27+25+20+15): Díaz (5), Brizuela (10), Rabaseda (5), Pérez (7), Arteaga (2) –cinc titular–, Beirán (4), Colom (24), Llovet (1), López-Arostegui (13), Alonso (8), Bassas (-), Guerrero (8).