L'ADEU D'UN REFERENT BLANC

El Madrid inicia la vida sense Campazzo

«Perdem un gran jugador, però la força ha de ser a l'equip», assegura Pablo Laso

lmendiola55956425 facundo campazzo and nicolas laprovittola of real madrid ges201125164347

lmendiola55956425 facundo campazzo and nicolas laprovittola of real madrid ges201125164347 / AFP7 via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Una nova vida comença per al Reial Madrid sense Facun Campazzo a partir d’aquest dijous a la pista del CSKA Moscou (18.00 hores). Caldrà veure com encaixa el cop l’equip de Pablo Laso, a qui el petit i talentós base argentí, de 29 anys i amb prou feines 1,81, ha fet la vida més fàcil, sent peça fonamental en els 11 títols aconseguits en els últims sis anys, des de la seva arribada: dues Eurolligues, tres Lligues, dues Copes i quatre Supercopes.

«Perdem un gran jugador. Això està clar, però la força ha de ser a l’equip i no en un únic jugador», va explicar Laso aquest dimecres, abans de viatjar a Moscou, on els blancs no guanyen des de fa 12 anys. «L’estil és innegociable, igual que és impossible suplir la baixa d’un jugador. No podem demanar ara a Laprovittola o Alocén que siguin com el Facu. És una qüestió d’equip i el Madrid ha de ser, en qualsevol circumstància, reconeixible, reconegut i competitiu», resumeix el preparador madridista.

Campazzo, en la imatge amb Reyes, es va acomiadar un per un de tots els components de l’equip / Afp

Més enllà de l’al·legat de Laso, és evident que Campazzo és el jugador que millor ha aconseguit traslladar a la pista la filosofia del tècnic nascut a Vitòria. El ‘Facu’ és un anotador excel·lent, amb una gran visió de joc, capaç de liderar l’equip en defensa i en el joc de transició, com va demostrar en el seu comiat diumenge passat a Manresa, sumant 20 punts contra l’equip dirigit per Pedro Martínez. Aquest és un bagatge que serà difícil de reemplaçar.

Un somni poc rendible

«He d’anar a complir un somni», ha dit Campazzo per tancar una etapa i obrir la porta de l’NBA, en concret dels Denver Nuggets, que li pagaran uns sis milions de dòlars per dues temporades. Aquesta quantitat amb prou feines li servirà per cobrir els sis milions d’euros que haurà de desemborsar per la seva clàusula de sortida del Madrid, tot i que els responsables blancs han negociat amb el jugador de Còrdova el pagament en diversos terminis. Més enllà dels diners, Campazzo es vol enfrontar amb els millors del planeta com a integrant d’un equip amb fermes aspiracions d’arribar molt lluny en els ‘play-off’’ i dues estrelles del campionat, Nikola Jokic i Jamal Murray.

Notícies relacionades

El Madrid, de moment, descarta realitzar algun fitxatge per ocupar el buit deixat per Campazzo. «Ara mateix no ho veig, tot i que sempre estem atents al mercat», assenyala el preparador madridista. Això vol dir que el pes traspuarà ara a Laprovittola, l’excel·lent rendiment del qual a les files del Joventut, li va obrir les portes del Wizink Center, però que fins ara no ha acabat d’encaixar en els sistemes del grup, un base que necessita molt temps la pilota, una cosa incompatible amb l’estil de joc desplegat pel quadro de Laso.

L’aposta a mitjà termini serà el jove Carlos Alocén, que encara no ha complert els 20 anys, i que ha aterrat aquesta mateixa temporada del Saragossa, tot i que la seva falta d’experiència és per ara un hàndicap que juga en contra seu.