EL MUNDIAL DE BÀSQUET

Gasol: «Estem davant d'una oportunitat única»

El pivot de la selecció elogia el treball de Scariolo: «És una persona que ens fa millors», afirma

marcosl49814799 graf276  shangh i  china   11 09 2019   el p vot de la selec190911180645

marcosl49814799 graf276 shangh i china 11 09 2019 el p vot de la selec190911180645 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Marc Gasol va assegurar que tant ell com els seus companys de la selecció són conscients del repte que se’ls presenta en el Mundial de la Xina amb la classificació per a una de les semifinals del torneig, on es creuaran aquest divendres amb Austràlia, botxí, en l’últim encreuament de quarts, de la República Txeca.

«Estem davant d’una oportunitat única i volem buidar-nos i afrontar-la de la millor forma possible», va declarar el pivot català fent de portaveu dels seus companys al final de la jornada de descans que el seleccionador Sergio Scariolo va donar a tots els seus jugadors després de tres setmanes llargues de concentració i davant dels dos transcendentals partits que els esperen en la fase final del torneig a Pequín. «No seran fàcils, però els haurem d’afrontar amb molta ambició», va apuntar Marc Gasol, l’únic jugador juntament amb Rudy que llueix un títol mundial en el seu palmarès de tots els semifinalistes.

Les sensacions que ha transmès el jugador dels Toronto Raptors fins ara i els seus números es contradiuen. Pot semblar que Gasol no ha arribat en el seu millor estat de forma a la Xina, però les estadístiques de l’equip el confirmen com el segon anotador de la selecció (11,3 punts) per darrere de Ricky Rubio, el segon rebotejador (5,2) i el tercer assistent (3,7 per partit), tot i que els seus percentatges estan lluny del que sol acreditar. (40,% en tirs de camp). El jugador català aclareix, a més, que no el preocupa.

«Sempre mires per a l’equip, de vegades estàs més centrat en atac i aportes més en anotació i de vegades no estàs tan encertat i has d’alliberar el joc atraient el rival, amb bloquejos i des de la defensa. No només pots dependre del teu atac, sinó també de la teva defensa i d’ajudar els teus companys a guanyar el partit, que és el més important», va ser la seva explicació, abans d’assegurar: «M’ho estic passant molt bé en el torneig i estic disfrutant, i això fa que tot valgui la pena, fins i tot estar un mes i mig sense veure la família».

Marc Gasol es fa una fotografia amb uns voluntaris de Xangai / FEB

Trucades de Pau

Notícies relacionades

Marc va assegurar que parla gairebé cada dia amb el seu germà Pau, que els transmet tot el seu recolzament, i va parlar en to elogiós del seleccionador Sergio Scariolo, de qui va dir que és un dels resonsables de l’èxit de l’equip que ha aconseguit la classificació directa per als Jocs de Tòquio, una notícia que es va confirmar amb el triomf d’Austràlia sobre la República Txeca, poc després de la gran bomba de l’eliminació dels EUA en mans de França.

«És algú que ens fa millors, perquè ens dona confiança, llibertat i directrius i també normes dins de la pista, així com l’estructura necessària d’un equip per tenir un correcte funcionament. Realment ho fa molt bé».