LA PRETEMPORADA DEL DIVINA JOVENTUT

La Penya arrenca amb il·lusió i moltes cares noves

Després d'escapar-se del descens la passada temporada, l'equip de Carles Duran es posa en marxa amb l'objectiu de reforçar el projecte i créixer

lmendiola44712530 badalona  20 8 2018   entrenamiento del club juventut de bad180820201316

lmendiola44712530 badalona 20 8 2018 entrenamiento del club juventut de bad180820201316 / DAVID GRAU LLINARES

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Els somriures i la il·lusió acompanyen els primers passos del Divina Joventut 18/19, que va començar oficialment la pretemporada aquest dilluns en l’Olímpic. Després de vorejar el drama i salvar la categoria la passada temporada, el compromís de la multinacional Grifols de cobrir l’ampliació de capital de 3,7 milions d’euros, ha suposat una potent injecció d’optimisme. La Penya comença a caminar amb quatre incorporacions (Dakota Mathias, Shawn Dawson, Quincy Miller, Conor Morgan), el salt de nous joves com Zagars Parra i a l’espera de concretar la incorporació de Marko Todorovic, el pivot format a Badalona, que ha començat a entrenar amb l’equip.

“Estem il·lusionats amb la plantilla feta amb el mateix pressupost que fa un any. Hi ha molts jugadors que han fet un esforç econòmic per revaloritzar-se aquí, com és el cas de Laprovittola, que era el nostre primer objectiu”, explica Jordi Martí, el director esportiu verd-i-negre, que confia a aconseguir estabilitat i a mitjà termini construir en clau de futur perquè Badalona disfruti més temps jugadors del planter com Guillem Vives o Abalde, que el club, en el seu moment, no va poder retenir.

"La idea és un equip físic, que jugui ràpid, alegre i amb gent de la casa", afirma Carles Duran

Aquesta confiança també s’estén al tècnic Carles Duran, l’home del miracle de la salvació, renovat per dues temporades. “Estic molt il·lusionat amb una plantilla que és una mica el que és reflex del que soc jo. La idea era un equip físic, que a través de la la defensa vagi a l’atac, que jugui ràpid, alegre, amb molta gent de la casa, joves, amb il·lusió i ambició, que vagi creixent,” resumeix el preparador català.

"Líder Laprovittola"

La continuïtat de Laprovittola ha sigut una "excel·lent notícia" per a Duran. “Ha de ser el nostre líder. Ja ho va demostrar i s’ha quedat per això”, apunta. El club ha fet després apostes ambicioses, com l’arribada de l’aler Shawn Dawson, un jugador físic, campió fa dos anys a Israel, o de l’aler pivot Quincy Miller, per qui va arribar a interessar-se tant el Barça com el Madrid, assequible pels problemes físics que arrossega de les dues últimes temporades. “És una decisió de risc per a ell i per a nosaltres”, admet Martí, esperançat també per l’aportació que poden fer jugadors com Mathias o Morgan i, sobretot, conscienciat amb l’aposta pels joves que defineix l’ADN verd-i-negre

"Hem de ser valents i fer espai als joves perquè creixin", remarca Jordi Martí

Notícies relacionades

 “Els joves han de ser importants. L’experiència de Dimitrijevic i López-Arostegui de l’any passat els ha de servir. I Zagars i Parra tindran protagonisme en el dia a dia”, prioritza Duran. “Hem de ser valents, fer-los espai i donar-los minuts perquè creixin”, remarca també Martí. Això no treu perquè tots dos coincideixin sobre els objectius de la temporada.  “Això no vol dir que no tinguem els peus a terra. L’objectiu és salvar la categoria, perquè els dos últims anys han sigut durs. No aspirem a gaires coses en principi. Però amb humilitat i ambició, podem ser un equip molt competitiu”.

La plantilla de la Penya. Bases:  Nico Laprovittola (1,90, 28), Nenad Dimitrijevic (1,87, 20) Artur Zagars (1,90, 18); Alers: Albert Ventura (1,91, 26), Dakota Mathias (1,93, 23), Sergi Vidal (1,99, 37), Shawn Dawson (1,98, 24), Xabi López-Arostegui (2,00, 21), Joel Parra (2,01, 18); Pivots: José Ignacio Nogués (2,04, 23), Quincy Miller (2,06, 25), Conor Morgan (2,06, 24), Simon Birgander (2,09, 20).

Temes:

Joventut