CANVI A LA LLIGA

Antonio Martín, nou president de l'ACB

L'assemblea vota per unanimitat l'exjugador per succeir Francisco Roca

antonio-martin-acb

antonio-martin-acb

2
Es llegeix en minuts

L’exjugador de bàsquet Antonio Martín Espina (Madrid, 1966) acaba de ser elegit per unanimitat president de l’ACB, després de l’assemblea d’aquest organisme que s’ha celebrat a Barcelona, fet que el converteix en el setè mandatari d’aquesta institució i el primer jugador a ostentar el càrrec.

El que va ser pivotd’Estudiantes  i Reial Madrid, entre d’altres, i germà del malaguanyat Fernando Martín, va desenvolupar la seva carrera professional en sectors com el tecnològic, la banca i la televisió quan va abandonar el bàsquet.

Antonio Martín succeeix en el càrrecFrancisco Roca, que ha ocupat la presidència des del 2014 fins al 2017.

Antonio Novoa va ser el primer president de l’associació (3 de març de 1982) i després van arribar Mariano Jaquotot, Juan FernándezEvaristo del Río i Eduardo Portela, que ostenta la presidència d’honor després de ser president entre el 1990 i el el 2013.

Desenvolupament de la Lliga Endesa

"És una gran satisfacció haver sigut elegit president d’una organització de la rellevància de l’ACB, una competició que he vist néixer i créixer durant la meva carrera esportiva i professional i de la qual sempre m’he sentit par", ha assenyalat el nou mandatari, en unes declaracions recollides en la nota de premsa enviada als mitjans per part de l’ACB.

Després de la seva elecció per unanimitat, el nou president ha agraït als clubs "la confiança dipositada en mi per al càrrec", i ha garantit que la seva comesa de manera immediata se centrarà a "treballar per impulsar el desenvolupament de l’ACB i la Lliga Endesa durant els pròxims anys".

Amb l’elecció d’Antonio Martín, l’ACB completa la seva cúpula després d’haver sigut designat José Miguel Calleja com a director general el 26 de març passat.

El nou president de l’ACB va estar 14 anys en l’elit del bàsquet espanyol, a més de comptar amb 62 internacionalitats amb Espanya.

Va debutar amb l’Estudiantes a la Lliga en l’edició 1982-83 i va fitxar pelReial Madrid, en el qual va estar 13 anys (fins a 1995), tot i que amb una sortida i un retorn després de la seva aventura americana el curs 1986-87 a la Universitat de Pepperdine, als Estats Units.

En el seu palmarès, hi ha cinc lligues ACB, quatre Copes del Rei, una Supercopa, una Eurolliga, dues Recopes i una Copa Korac. Mentrestant, amb Espanya, va obtenir el bronze a l’Eurobàsquet de Roma el 1991.

Amb el Reial Madrid, va mantenir la seva connexió entre les temporada 2005 i 2009, en les quals va ser el director de la secció de bàsquet.

El 2010, Antonio Martín va assessorarl’ACB  en la firma del primer contracte televisiu de gestió global dels drets internacionals de la competició

Manresa i Breogán, acceptats

El Club Bàsquet Breogán SAD (Cafés Candelas Breogán) i el Bàsquet Manresa SAD (BAXI Manresa) ja són oficialment clubs ACB i participaran en la Lliga Endesa 2018-19, una vegada l’Assemblea General de l’ACB ha aprovat aquest dilluns la seva admissió com a nous socis.

Notícies relacionades

 

Els dos clubs havien aconseguit plaça d’ascens des de la Leb Or en la temporada 2017-18 i havien presentat la documentació i quantitats necessàries dins del termini per a la seva inscripció en la competició, que ha sigut analitzada favorablement pels auditors i la mateixa ACB. Presentats els estudis a l’assemblea, els clubs han votat de manera unànime la seva entrada a l’associació.

Temes:

Lliga ENDESA