EUROBASKET 2017

Scariolo vaticina dies durs a la selecció

El tècnic espanyol creu que serà «dificilíssim» classificar-se per al Mundial amb el nou sistema de competició de la FIBA

lmendiola40156006 basketball   spain v russia   european championships eurobas170918195407

lmendiola40156006 basketball spain v russia european championships eurobas170918195407 / MURAD SEZER

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

Amb els jugadors encara celebrant al vestidor d'Espanya el bronze aconseguit en l'Eurobasket, la 12a medalla d'una generació única, Sergio Scariolo va donar la veu d'alerta sobre el que s'acosta.

El futur es complica, va recordar el seleccionador, perquè a partir del novembre la FIBA posarà en marxa un nou sistema de competició per al Mundial 2019, que és la pròxima cita en el calendari internacional.

Les seleccions tenen programades sis jornades intersetmanals per classificar-se entre el novembre del 2017 i el juliol del 2018. Espanya integra un grup amb Eslovènia, Montenegro i Bielorússia. L'últim quedarà fora. I els altres equips passaran a una segona fase de quatre grups de sis (agost del 2018 a febrer del 2019), en què es classifiquen els tres primers de cada un.

Ni NBA ni Eurolliga

La selecció no podrà comptar amb els jugadors de la NBA per la coincidència de calendaris. I, enmig d'un enfrontament obert amb l'Eurolliga, els clubs que participaran aquest any en el torneig europeu (Madrid, Barcelona, València, Baskonia i Unicaja), ja han anunciat que no cediran ningú, prenent l'exemple de la NBA perquè se solapen les dates amb la seva pròpia competició. Així que la prellista de 24 jugadors convocats que haurà de facilitar el 6 de novembre no comptarà, en principi, amb cap dels jugadors del bronze d'Istanbul.

Recompondre el grup

Notícies relacionades

"Ara mateix ve una època dificilíssima. No és tant qüestió que un jugador hi sigui o no», va explicar Scariolo a Istanbul. «És qüestió que estigui bé i amb salut i trobi el rol. Cada any serà un exercici diferent de recomposició de grup». 

També va valorar el compromís de Marc Gasol anunciat després de l'Eurobasket de seguir assistint a les convocatòries. «M'encanta que el Marc hagi manifestat el compromís de seguir, però ara toca classificar-se per al Mundial i si mirem les plantilles dels equips del grup, les passar magres per classificar-nos, considerant que els jugadors sis, set i vuit de cada rival han estat a l'Europeu. Hem d'estar ben compactes, que els que venen de darrere puguin tenir experiència. Perquè pot ser que al Mundial n'hi trobem algun d'aquests, però hi hem d'arribar».

Temes:

Eurobasket