BÀSQUET

El Madrid guanya al Barça el pols per Randolph

L'equip de Pablo Laso confirma el fitxatge de l'ala pivot nord-americà del Lokomotiv Kuban

 

  / MAXIM ROMANOV

1
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid de bàsquet segueix potenciant el seu joc interior per a la temporada que ve. Després d'anunciar la renovació del mexicà Gustavo Ayón fins al 2019, ha fet oficial el fitxatge del cotitzat ala pivot del Lokomotiv Kuban, Anthony Randolph. L'equip de Pablo Laso li guanya la batalla al Barcelona, que feia setmanes que anava darrere de la contractació del nord-americà.

Amb Trey Thompkins i Ayón, el Reial Madrid acumula ara tres extracomunitaris a la plantilla, quan a l'ACB només se'n permeten dos. Aquest fet semblava acostar Randolph al nou Barça de BartzokasBartzokas, que a més va ser el seu entrenador l'any passat, però finalment l'entitat de Florentino Pérez ha fitxat el cotitzat interior per una temporada.

EXPERIÈNCIA A LA NBA

Nascut a Würzburg, Alemanya, el 15 de juliol de 1989, Randolph es va criar i es va formar com a jugador als Estats Units, i ja va destacar en la seva etapa d'institut al Woodrow Wilson de Dallas, Texas. Després d'un any a la Universitat de Louisiana, es va presentar al 'draft' de la NBA el 2008, i va ser elegit en el lloc número 14 pels Golden State Warriors.

Notícies relacionades

A més de la samarreta de la franquícia californiana, Randolph també va vestir la de Nova York, Minnesota i Denver abans de creuar l'Atlàntic el 2014 per provar sort a Europa amb el Lokomotiv Kuban. La temporada passada va fer la mitjana de 14,5 punts i 6 rebots per partit a l'Eurolliga, i va ser clau perquè el conjunt rus arribés a la seva primera Final Four, on caurien a les semifinals contra el CSKA. 

Tot i els seus 2,11 metres, Randolph es caracteritza per un joc ràpid i àgil i un llançament letal des de qualsevol posició del camp, amb un encert notable des de la línia de tres. La seva esquerra és molt difícil de parar quan està en ratxa, tal com va demostrar al quart partit del 'play-off' contra el FC Barcelona en què va liderar la victòria dels seus amb 28 punts, 10 a la pròrroga.