EL 'PLAY-OFF' DE L'EUROLLIGA

El Lokomotiv empetiteix el Barça i l'aparta de la 'final four'

L'equip blaugrana s'enfonsa en un desastrós últim quart, en què només anota cinc punts (81-67)

marcosl33676252 mos57 krasnodar  rusia  26 04 2016    malcolm dela160426204248

marcosl33676252 mos57 krasnodar rusia 26 04 2016 malcolm dela160426204248 / MAXIM ROMANOV

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Barça haurà de veure la 'final four' per televisió, apartat de l’elit europea per un equip gairebé sense pedigrí, com és el Lokomotiv Kuban, que en el seu segon curs a l’Eurolliga estarà entre els quatre millors. En el partit decisiu, l’equip de Bartzokas va empetitir ahir el Barça per guanyar-se amb totes les de la llei el bitllet cap a Berlín (81-67).

Dolorosa com resulta, no va ser sorprenent l’eliminació dels blaugranes, víctimes de la tremenda irregularitat que ha marcat tota la seva temporada. L’equip de Xavi Pascual va acabar esborrant-se de la lluita en un desastrós últim quart en el qual només va anotar cinc punts, tot just tres tirs lliures en els últims nou minuts i mig. Una ridiculesa.

El Lokomotiv va demostrar convicció, ganes, va actuar amb un pla de joc molt més efectiu i va comptar amb l’aparició, en un moment o altre, de totes les seves estrelles, Delaney (17 punts), Singleton (16 i 12 rebots), Broekhoff (14) i Randolph (9), mentre que al Barça ningú va rendir com s’esperava.

Navarro, com sempre, va ser el que més desig va tenir però sense eficàcia (12 punts, però 3 de 12 en tir). I només Perperoglou va superar la desena de punts (13), mentre que Tomic (8 i 8 rebots), Doellman (4) o Satoransky (8) es van difuminar completament, en una metàfora del que està sent l’any barcelonista, que va començar il·lusionant, amb la Supercopa i ara, perdudes la Copa i l’Eurolliga, només té una sortida, guanyar la Lliga, per evitar l’etiqueta de fracàs.

El Barça, que lamentarà l’oportunitat perduda dijous al Palau, el 'match ball' que no va saber aprofitar, es va plantar amb la impressió de ser millor que el rival. Però va ser incapaç de demostrar-ho. La seva tercera derrota consecutiva, conseqüència d’una desconnexió difícil d’explicar, sigui per precipitació o nervis, sigui per falta de caràcter, deixa l’equip de Pascual molt tocat.

El Lokomotiv va ser millor. Molt millor. En un partit a vida o mort, va jugar amb més intensitat i també va mossegar amb més contundència, amb l’encert en atac que havia mostrat en tot el torneig, però que només va aparèixer en el quart partit del Palau.

Notícies relacionades

El parcial de 10-2 d’inici va ser una declaració d’intencions, una prova que l’equip de Bartzokas no s’arronsaria per la pressió. Randolph, Singleton i Delaney, els referents russos, es van encarregar d’estirar l’equip, però van aparèixer jugadors que a penes havien tingut presència fins ara, com Voronov o Broehkoff.

SACSEJADA EN EL MARCADOR

El Barça va ser capaç d’aixecar-se després d’un primer temps on tot pintava malament (50-39). Amb cinc triples en el tercer quart i una defensa en zona, va desconnectar el Lokomotiv i va capgirar el marcador amb un parcial de 8-23, que el va posar en avantatge davant l’últim període (58-62). Però en el moment calent, l’equip de Pascual es va ensorrar. Singleton, amb 11 punts consecutius, va liderar la càrrega del Lokomotiv i el Barça, amb el punt de mira perdut, es va encarregar de rebre cops i més cops per viure una debacle en tota regla. 

Lokomotiv, 81 - FC Barcelona, 67

FC Barcelona: Satoransky (8), Navarro (12), Perperoglou (13), Doellman (4), Tomic (8) --cinc inicial-- Dorsey (2), Ribas (-), Lawal (-), Abrines (9), Samuels (5), Oleson (6), Arroyo (-) .  9 de 28 triples (Perperoglou, 3) 31 rebots, 9 d'of. (Tomic, 8). 18 assis. (Satoransky, 7).Parcials: 26-21; 24-18; 8-23; 23-5