El Barça es fon en l'últim quart i cau davant el Madrid

L'equip de Laso remunta amb 14 triples un partit que ha arribat a perdre per 16 punts (86-91)

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

El Madrid ha aprofitat el moment de màxima exigència que viu el Barça i l'apagada que ha patit en l'últim quart per assaltar el Palau (86-91). Ha arribat a estar amb 16 punts en contra l'equip blanc, però a base de triples (14 en total, 9 a la segona part) l'equip de Pablo Laso ha capgirat espectacularment el marcador per arrencar la primera victòria de la temporada per tres derrotes davant els barcelonistes, que segueixen líders a la Lliga.

No era còmode el partit per al Barça, tot just 48 hores després de jugar contra el Lokomotiv als quarts de l'Eurolliga. L'equip de Pascual ha donat la cara durant 30 minuts, (71-63), però després s'ha enfonsat de forma inesperada i ha encaixat un parcial de 3-15 en l'últim període amb el qual els blancs s'han catapultat cap a la victòria. No hi ha hagut retrets, però, de la grada del Palau, que ha aplaudit l'esforç de l'equip en un calendari de màxima exigència.

BON INICI

Triples i rebots han tornat a donar la millor versió del Barça d'inici. Tot ha començat amb un Abrines en plena forma. L'aler mallorquí va convertir els seus tres primers triples, cosa que ha donat a l'equip blaugrana una imatge de consistència que no s'intuïa pel seu quintet titular, amb les novetats de la presència d'Arroyo i Oleson.

Enganxats a l'efectivitat d'Abrines, el Barça ha començat a donar senyals positius. Desig de tenir presència en un clàssic inoportú perquè està encaixat entre dates crucials per als blaugranes. Intensitat i una actitud agressiva a prop del cèrcol, especialment amb la presència de Samuels han construït un inesperat avantatge ràpidament per a l'equip de Pascual (26-17 en el primer quart), davant un rival amb més frescor a les cames i que havia disposat de més temps per preparar la cita del Palau.

Les bones sensacions col·lectives s'han estès a Tomic que, encara que no acabi de trobar el to de principi de temporada, sempre ofereix la seva millor versió contra el seu exequip. Laso no ha sabut trobar un antídot per frenar el pivot croat, cosa que unida al domini del rebot i a les possibilitats de córrer, ha portat el Barça a una posició d'una clara superioritat (36-20, m. 24) en el partit, ajudat també per una intel·ligent direcció d'Arroyo. El to positiu fins i ha permès la reaparició de Lawal dos mesos després de la seva lesió.

Al Madrid li ha costat mantenir-se però ho ha aconseguit gràcies a la inesperada aparició de Thompkins, un jugador gairebé sense pes fins ara en els esquemes de Laso, que ha demostrat la seva bona mà (25 punts, 4 triples i 7 rebots), i també a les accions individuals de Sergio Rodríguez. Entre tots dos han apuntalat les bastides que semblaven ensorrar-se d'un equip tocat per la seva eliminació europea. Gràcies a ells, el quadro blanc se n'ha anat al descans amb un càstig inferior al que es mereixia (52-43).  

DESCONNEXIÓ INESPERADA

Amb el pas endavant defensiu del Madrid a la sortida dels vestidors, el clàssic ha guanyat en tensió, de la qual no s'ha pogut escapar Rudy, un enemic declarat del Palau, que ha tingut una picabaralla amb Doellman. Apagat fins aquell moment, l'aler madridista ha guanyat en protagonisme i l'equip de Laso també ha seguit millorant el seu percentatge de triples, sobretot per l'atreviment de Thompkins, excessivament alliberat per la defensa blaugrana, que ha anat desconnectant-se i perdent eficàcia  a mesura es desgranaven els minuts.

A través del triple, una de les seves millors armes, el Madrid ha recuperat el pols i ha disparat la seva confiança alhora que desconnectava la dels blaugranes. L'apagada ha resultat colossal en l'equip de Pascual, que només ha pogut sumar tres punts en els set minuts inicials de l'últim quart, cosa que ha dilapidat l'avantatge que portava (71-63, m. 30) i ha deixat el partit en safata als madridistes. No ha perdonat la concessió l'equip de Laso i els triples de Thompkins i Carroll han creat un abisme entre el que havia sigut el partit i el resultat final, un cop anímic per al Barça que aquest dimarts es jugarà bona part del treball de la temporada a Rússia, a la recerca del seu bitllet per a la ‘final four’.

Notícies relacionades

FC Barcelona: Arroyo ( 9), Oleson (11 ), Abrines (13 ), Doellman (16 ), Tomic (19 ) –cinc inicial- Ribas (-), Lawal ( -), Satoransky (7), Vezenkov (2), Samuels (6), Perperoglou (3)

Reial Madrid: Llull (4) Rudy (11), Maciulis (12 ), Reyes (3 ), Ayón (4 ) –cinc inicial- Nocioni (3), Doncic (-), Rodríguez (15), Carroll (12), Lima (2), Thompkins (25)