Abrines fa somiar el Barça

El mallorquí va col·locar a l'equip blaugrana a un sol pas de la 'final four' amb els seus 25 punts en el tercer partit

El talentós aler de 22 anys confia a sentenciar el Lokomotiv al Palau

lmendiola33600178 barcelona  19 04 2016        abrines  supera a sin160420194607

lmendiola33600178 barcelona 19 04 2016 abrines supera a sin160420194607

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

No per esperat, resulta menys il·lusionant el pas endavant d’Àlex Abrines al Barça en el moment més determinant de la temporada, quan l’equip de Xavi Pascual lluita per una plaça per a la final four de l’Eurolliga, a Berlín (13 i 15 de maig). Un triomf separa l’equip blaugrana de completar el quadro de la fase final del torneig, on ja tenen plaça assegurada el CSKA Moscou, el Fenerbahçe, botxí del vigent campió, el Reial Madrid, i el sorprenent Laboral Kutxa, que va eliminar el Panathinaikos per un rotund 3-0, cosa que li ha costat el càrrec al tècnic Sasha Djordjevic.

El Barça intentarà tancar avui la sèrie davant el Lokomotiv Kuban (20.45 hores, Esport3, Canal + Deportes). I l’aler mallorquí, de 22 anys (Palma, 1 d’agost de 1993), és en gran part responsable que el Barça somiï amb un èxit que no fa gaire semblava molt complicat. Els seus 25 punts de dimarts, la seva millor anotació en el torneig, van ser clau en un triomf (82-70) que situa el 2-1 en l’eliminatòria. «Crec que vam fer una molt bona feina en atac i en defensa. Estem en la bona línia. Però encara queda el més difícil, rematar-ho aquest dijous i aconseguir la classificació», assegura, convençut que el Lokomotiv no es rendirà. «És un equip que ha arribat aquí per mèrits propis. A més, amb tot just 48 hores de marge serà difícil. La concentració serà clau».

La inspiració d’Abrines es va desencadenar en el segon quart, quan va sumar 15 dels seus 25 punts, 13 dels quals seguits. El seu protagonisme va construir els primers avantatges del Barça davant d’un Lokomotiv assentat en el talent del base Malcolm Delaney i de l’ala pivot Anthony Randolph. «Va ser un d’aquells dies en què et veus capaç d’anotar-ho tot i saps que tot el que tires, va dins. Vaig intentar ajudar l’equip en la mesura del possible», afirma Abrines, format en categories inferiors a Mallorca i fill de l’exprofessional Gabriel Abrines.

Bones sensacions

Des que va enlluernar a l’ACB el 2012 des de les files de l’Unicaja, batent amb 18 anys rècords de precocitat (va anotar 31 punts davant l’Estudiantes), semblava qüestió de temps que es consolidés al cim. Però no ha sigut tan fàcil el camí com se suposava per a algú que va despuntar en categories inferiors (campió d’Europa sub-18 i MVP del torneig), i que el Barça va intercanviar amb l’Unicaja per Fran Vázquez. 

Notícies relacionades

Les lesions sempre han limitat la seva aportació, i han impedit que aparegués la seva millor versió, la del teòric successor de Juan Carlos Navarro, encara que el seu joc tingui més de l’estil que defineix un altre mallorquí, Rudy Fernández.

Una recurrent fasciïtis plantar li va costar la seva participació a l’Europeu amb la selecció l’estiu passat i aquesta temporada han sigut una lesió de turmell i una inoportuna apendicitis els que el van relegar a un segon pla. Fins ara, quan ha aparegut just a temps per ajudar el Barça en la seva croada cap a Berlín. «Torno a tenir molt bones sensacions, els problemes que he tingut m’estan respectant i treballo perquè no tornin a aparèixer. I això es tradueix en bones actuacions», reflexiona Abrines, que intenta frenar l’eufòria que ha despertat aquest triomf. «Cal tenir els peus a terra i jugar com en aquests dos últims partits. No podem donar res per fet, perquè ells no ens regalaran pas res». H