COPA DEL REI DE BÀSQUET

El Barça obre una Copa sense favorit

"Arribem amb molta il·lusió", afirma Pascual abans del partit de quarts davant el Bilbao

aguasch32820208 barcelona 16 02 2016 deportes media day bar a b sq160217203046

aguasch32820208 barcelona 16 02 2016 deportes media day bar a b sq160217203046

4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Amb el València com a líder intractable de la Lliga Endesa, amb 19 victòries i una sola derrota, amb el Laboral Kutxa llançat en la competició europea (colidera el grup F del Top 16), amb el Madrid, campió dels dos últims anys, més vulnerable que mai (a aquestes altures ha perdut 14 partits, els mateixos que en tota l'última temporada) i un Barça irregular, la Copa que es disputarà des d'avui fins diumenge al Coliseum de la Corunya es presenta més oberta que mai.

"Aquest any, a priori, és una de les edicions més igualades dels últims anys. Tot està molt obert i tots els partits seran a cara o creu", afirma Xavi Pascual, el tècnic del Barça, a qui li tocarà avui obrir la competició en els quarts de final enfrontant-se al Bilbao Basket. 

Una enquesta entre els tècnics que no seran al torneig ratifica aquesta sensació generalitzada, tot i que atorga al València la condició de favorit de forma majoritària (cinc dels 10 consultats). Només dos, Ibon Navarro, del Manresa, i Salva Maldonado, del FIATC Joventut, aposten pel Barça. I ningú creu en les opcions del Madrid, encara que l'equip de Laso sigui el màxim favorit per a les cases d'apostes. 

BARCELONA-BILBAO BASKET

Aires de revenja vuit anys després

Xavi Pascual, tècnic del FC Barcelona, i Sito Alonso, del Bilbao Basket, passen per ser dos dels millors tècnics de l'actualitat, a més d'unir-los una gran amistat des que entrenaven a Lliga EBA. Així que el duel de pissarres al Barça-Bilbao Basket serà un dels grans al·licients. "És un dels rivals més forts que ens podia tocar. Un equip amb experiència i un entrenador amb capacitat. Serà un partit molt difícil", assegura Pascual, que no obstant es mostra optimista respecte al moment que viu el seu equip per afrontar la cita.

"Arribem bé i amb molta il·lusió. Aquesta temporada la vam començar guanyant la Supercopa i ara volem guanyar la Copa. Ens motiva", explica el preparador de Gavà, que ha perdut Lawal, operat de lligaments del genoll, però ha recuperat la màgia d'Arroyo en la direcció. 

Els dos equips tornaran a trobar-se vuit anys després (Vitòria-2008) on van vèncer els bilbaïns (70-69) dirigits per Txus Vidorreta i amb Marcelinho Huertas com a figura. 

Al voltant de Mumbrú, que fa la mitjana 15,6 punts i és el segon anotador de la Lliga, gravita el joc de l'equip bilbaí que té entre els destacats al base nord-americà Clevin Hannah (3,7 assistències i 2,1 recuperacions) el tirador Dairis Bertans (11,2 punts de mitjana), a més del talentós Raúl López.

"El Barcelona és el favorit. Vénen en un estat de forma ideal i tenen un equip fet per guanyar-la. Però estem preparats per competir", afirma Mumbrú. "Sabem què representa per a ells però l'afrontarem amb molta il·lusió", explica Alonso.

VALÈNCIA-GRAN CANÀRIA

Els transatlàntics i els aspirants

"Sabem que hi ha dos transatlàntics, molt més forts que els altres i la resta som aspirants, entre els quals ens incloem amb tota l'ambició i il·lusió però amb els peus a terra i també hi incloc el Gran Canària", Pedro Martínez, tècnic del València arriba deixant anar llast a la Copa en la qual tothom l'assenyala com a favorit, abans d'enfrontar-se al seu exequip. Els valencians són el tercer millor atac (84,3) i la segona millor defensa (72,4) mentre que els canaris són el sisè atac (79,3) i la quarta defensa (74,4), així que serà un pols entre dos dels equips més equilibrats de la Lliga.

El pivot Justin Hamilton (14,9 punts, 1,2 taps i 1,4 recuperacions) i Bojan Dubljevic 13,7 punts i 6,8 rebots) són les peces més desequilibrants d'un València coral. «La temporada del València és incommensurable. Tenim poques possibilitats, però si rendim a bon nivell, en tindrem alguna», explica Aíto, que té dos exvalencianistes, Brad Newley i Pablo Aguilar, a les seves files, i com a figura emergent el pivot eslovè Alen Omic, de 2,16.

MADRID-FUENLABRADA La sorpresa del torneig desafia el campió

Els problemes físics de Nocioni i Reyes condicionen el Madrid per al derbi madrileny de la Copa. No hi ha res que hagi de trencar el favoritisme de l'equip de Laso davant la gran sorpresa del torneig, si no fos perquè a finals de gener, el Fuenlabrada va firmar la gesta d'imposar-se a la Lliga (al seu rival (91-85), un triomf que el va ajudar a guanyar-se el bitllet per a la Corunya, i perquè arriba al torneig amb zero pressió.

"Serà complicat per a nosaltres, és un equip que juga molt obert, amb molta alegria", avisa Laso sobre un bloc construït sobre l'orgull balcànic (Popovic i Paunic, 12,3 punts), la solidesa del base Jonathan Tabu i l'escorta Álex Urtasun i que ha trobat en David Wear una arma letal des del triple. "Estem amb tota la il·lusió del món, serà complicat però no impossible", avisa Jota Cuspinera, a qui el Madrid va fer fora quan era tècnic ajudant de Laso.  

OBRADOIRO-LABORAL KUTXA

Notícies relacionades

Segona oportunitat per a l'amfitrió

El destí ha volgut que Obradoiro i Laboral Kutxa es trobin tan sols cinc dies després d'enfrontar-se a la Lliga Endesa al Fontes do Sar, on l'equip de Perasovic, que viu un moment pletòric, va passar com un cicló (69-86). Amb el suport del seu públic, els amfitrions creuen en la segona oportunitat que els ofereix la Copa. "Sabem que és molt complicat però pensem que amb il·lusió, fe, treball, amb el suport de la nostra gent, serem capaços de tirar  l'eliminatòria endavant", explica Moncho Fernández, el tècnic gallec. El partit enfrontarà el màxim anotador de la primera volta, Adam Waczynski, amb 17,7 punts, estrella de l'Obradoiro, i el tercer, Darius Adams (14,6), base del Baskonia.