Repavimentació
"Gairebé vam haver de tancar perquè no teníem clients"
Veïns i comerciants del carrer de Pi i Margall tornen a topar amb obres perquè el terra col·locat fa dos anys no resistia el pas d’autobusos.

Les obres de repavimentació del carrer de Pi i Margall van començar dilluns passat. El desembre del 2023 es va donar per finalitzada una reforma que va durar un any i mig, mitjançant la qual es va passar dels quatre als dos carrils per a cotxes, es van eixamplar les voreres, i es van afegir bancs i zones verdes. No obstant, menys de dos anys després, s’ha de repetir la pavimentació del carrer ja que no resistia el pas de vehicles pesants i autobusos.
L’Ajuntament de Barcelona va anunciar, 11 mesos després d’obrir el nou Pi i Margall, que invertiria un milió d’euros en la repavimentació del carrer. Es preveu que les noves obres durin unes sis setmanes, de manera que la via pugui tornar a la normalitat per a les festes de Gràcia a mitjans d’agost.
"Ja ho vam patir fa dos anys, i ara de nou, en plena campanya de rebaixes", lamenta la Sonia, que treballa en una botiga de roba de Pi i Margall. "¿Qui passejarà amb tot aquest fum i aquest soroll?", afegeix. Remarca que gran part dels seus clients són gent que passa per davant de la botiga i decideix entrar. En canvi, la María, que treballa en un comerç de roba del veí carrer de l’Escorial, just a sota de Pi i Margall, reconeix que ha augmentat la seva clientela, ja que davant el local hi ha una de les parades de bus ressituades.
La Laura, que treballa en una perruqueria canina del mateix carrer, explica que de moment la repavimentació no la perjudica, però tem que es repeteixin els problemes de les primeres obres. "Hi havia un proveïdor que no volia venir a la botiga, perquè els repartidors havien de deixar el camió lluny i caminar amb les caixes", relata la Laura.
Sentiments enfrontats
El sentiment que guanya la batalla entre els veïns és la indignació per haver de repetir una reforma que, això sí, veuen necessària.
Notícies relacionadesTot i que l’Ester reconeix que l’estiu és la millor època per realitzar obres a Barcelona, està molt enfadada per l’error municipal que motiva les actuals: "Havia de vigilar les rajoles que trepitjava, ja que hi ha forats i rajoles soterrades". La veïna demana que es reclamin responsabilitats a l’Ajuntament, igual que la Marta, propietària d’una botiga del carrer, que també és molt crítica amb la brutícia: "Sembla que el carrer tingui 300 anys".
La Lourdes està jubilada, però durant les primeres obres era la propietària d’una botiga d’aquest carrer. "Gairebé vam haver de tancar perquè no teníem clients, ningú passejava per aquí", afirma. El Jordi, un altre veí del carrer, explica que des que es va reformar per primera vegada, hi ha menys arbres. Com que els ocells tenen menys branques on posar-se, els fanals són "un niu de merda". Tots dos asseguren que una gran quantitat de veïns i comerciants de la zona estan indignats amb les obres i estudien presentar una queixa a l’Ajuntament.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Sector elèctric Iberdrola reforça la seva liquiditat amb una línia de crèdit de 2.500 milions
- Perfumeria i cosmètica Puig factura 2.299 milions el primer semestre, un 7,6% més
- Construcció Habitatge insta les comunitats a pactar un nou pla de 6.660 milions
- Anàlisi i predicció de BBVA Research L’economia catalana alentirà el seu creixement fins a l’1,5% el 2026
- Boom turístic Els hotels sumaran 52.000 habitacions fins al 2028 a tot Espanya