Un madridista molt estimat a Catalunya

Un madridista molt estimat a Catalunya
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

El Panathlon Internacional de Barcelona, que presideix el doctor Josep Pujante , va retre dimarts un homenatge ben merescut al president del Comitè Olímpic Español, Alejandro Blanco, al Reial Club de Tennis Barcelona (RCTB). El màxim mandatari del COE, que va ser reelegit fa unes setmanes en el càrrec per cinquena vegada consecutiva i per unanimitat, és una persona molt estimada a Catalunya. Tant que és estimat per polítics de Junts, ERC, el PSC i el PP. Encara que els sembli sorprenent, és així. La seva relació professional i personal amb els presidents d’aquests partits sempre ha sigut excepcional. Potser per això i per molts altres més que merescuts motius van assistir a l’acte tota mena de personalitats. Des del conseller d’Esports de la Generalitat, Berni Álvarez, fins al regidor de l’Ajuntament barceloní David Escudé, passant per Maite Fandos, que havia sigut tinenta d’alcaldia de Xavier Trias; l’exvicepresidenta de la Generalitat en el Govern d’Artur Mas, Joana Ortega; o el president del RCTB, Jordi Cambra, i la membre del COE i sempre elegant Maria Teresa Samaranch. Hi va haver més expolítics, com Josep Maldonado, i exesportistes olímpics com Ander Miranbell, Brenton Cabello i Javier Moracho.

Abans de començar vaig conversar amb el doctor en Ciències en la Salut i un dels millors fisioterapeutes del bàsquet i l’esport espanyol en general Toni Bové. Un home que ha tractat de Pau Gasol a Isidre Fainé, passant per Juan Antonio Samaranch. Bové m’explica que la disciplina de qui va ser president del COI era admirable i que cada dia feia exercicis a les sis del matí amb espardenyes d’espart perquè l’esforç fos superior. El mateix Pujante em comenta que va rebre un detall de Samaranch uns dies després de morir-se. Un exemple que ho tenia tot controlat.

A Alejandro Blanco tampoc se li escapa res i és un altre exemple de dirigent. La principal prova és que tots els esportistes espanyols l’adoren. Una de les claus del seu èxit al capdavant del COE és que s’ha mantingut independent dels polítics. Si hagués sigut per ell, Barcelona, Catalunya, l’Aragó i Espanya haurien tingut els Jocs Olímpics d’Hivern d’aquí cinc anys. "Estava fet, però el president de l’Aragó, Javier Lambán, ho va engegar en orri", va dir Blanco en el seu parlament final. Doncs sí, va ser exactament així.

En fi, que va ser un acte molt emotiu en el qual no van faltar presidents de clubs com el del Polo, Pablo Sánchez, i el del Natació Barcelona, Bernat Antràs, i l’expresident de la Federació de Tennis Francesc Orriols, a més d’altres personalitats com ara el president del RACC i Sport Cultura Barcelona, Josep Mateu; el president de Barcelona Global, Ramon Agenjo; el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet; el general de la Guàrdia Civil Pedro Antonio Pizarro, i el director general de l’Hotel Grand Hyatt Barcelona, Enrique Aranda.

Un més que merescut homenatge a un gallec que presumeix de ser un madridista acèrrim però que s’ha guanyat també merescudament tota l’estima i el respecte dels catalans i els culers.

La Fundació Corachan

Des de fa 12 anys, a l’auditori de la Clínica Corachan se celebra aquests dies l’entrega de les beques de reconeixement a l’esforç acadèmic d’estudiants d’infermeria. És un acte institucional ben senzill, però molt sentit. Un esdeveniment en què la Fundació Corachan premia els futurs infermers mereixedors d’aquestes beques. Sempre hi ha el president de la Fundació Corachan, Javier Moll; Arantza Sarasola, de la Corporació Mèdica Corachan; el president de la Clínica Corachan, el doctor Eduardo Larrousse; el conseller delegat i patró, el doctor Bartolomé Martinez, i els patrons Arantxa Moll, el doctor Joan Sancho, el secretari Nicolás Guerrero i el director assistencial Lluís Sánchez i el president del COIB, Borja Manzanares. Aquest 2025, a més a més, s’ha ampliat la xarxa de col·laboració de vuit a nou universitats i centres adscrits de referència d’infermeria a Catalunya. O sigui, que s’ha passat d’entregar vuit beques a entregar-ne nou.

Notícies relacionades

Doncs sí, va resultar gratificant veure com Leire Urkiaga, Chaymaa Boutyarzisset, Viviana Caro, Álvaro García, Judith Urbina, Maria Alférez, Najlae Lemoudden, Judith Arrebola i Carla Ferrer recollien emocionats el reconeixement a una feina ben fet.

I també va resultar interessant escoltar la ponència de la doctora i directora d’infermeria de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar, Esther Insa. En definitiva, un acte afectuós en què se celebra l’inici d’una cosa molt grossa. I és que els infermers són sovint tant o més importants que els metges. Queda dit.

Temes:

Barcelona