Antoni Garcia: "L’Hospitalet mereix tenir un equip en l’elit del futbol estatal"

Antoni Garcia: "L’Hospitalet mereix tenir un equip en l’elit del futbol estatal"
5
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Fa un temps que Jordi Alba i els altres noms propis que hi ha darrere del projecte buscaven entrar en l’Hospi. ¿Quan i per què s’hi va sumar?

Jordi Alba ja va manifestar el seu interès pel club el 2018. En aquell moment, la proposta no va arribar a bon port. Però es van posar en contacte amb mi fa dos mesos perquè realitzés aquesta transició esportiva amb la idea que ells es poguessin incorporar més tard. Ells quatre són socis del club des del febrer i els estatuts del CE l’Hospitalet diuen que no pots formar part d’una junta si no tens un any d’antiguitat. Des de la junta es va decidir que aquest projecte era bo per al club i per a la ciutat i es va acordar aquesta transició. No podia dir que no. És un projecte ambiciós, ple de potencialitats, que té per objectiu portar l’Hospitalet entre els grans del futbol, i beneficia la ciutat.

L’objectiu a mitjà i llarg termini és la Primera Divisió. ¿En quins exemples es volen reflectir?

El Vila-real, el Girona... L’objectiu és arribar a Primera Divisió d’aquí 10 anys. Avui el club està en la Tercera Federació. Hem de treballar i posar els fonaments per fer aquesta transició esportiva, que passa per fer bones plantilles, bons equips i anar pujant de categoria. Però l’Hospitalet, com a segona ciutat de Catalunya, mereix tenir un club de futbol que estigui en l’elit del futbol estatal.

Hi ha hagut projectes que han acabat en fracàs. ¿Hi ha por?

No. Tenim un somni i perquè es compleixin els somnis primer cal somiar-los, però toca treballar. És un projecte que combina persones molt reconegudes en el vessant esportiu, com el Jordi i el Thiago; d’altres de prestigi en el món empresarial, com Oscar Pierre i Gonzalo Álvarez, i després una part més de ciutat, on som jo, Òscar Milla, Roger Cabezas i també Jordi Alba. Aquesta combinació és una suma positiva que dona fortalesa al projecte. No preveiem el fracàs, preveiem únicament el treball i l’esforç per aconseguir l’objectiu.

Un dels inversors és Oscar Pierre, CEO i fundador de Glovo, empresa envoltada de polèmica pel model laboral dels riders. ¿Temen que afecti negativament?

Oscar Pierre no està aquí com a Glovo. Està aquí com a empresari de prestigi reconegut. Està aportant molt al club des de la seva visió econòmica i, per tant, plena confiança en ell amb el seu treball i amb el compromís amb el club. Treballa per donar consistència i viabilitat econòmica al club, que és un dels pilars per tenir un bon equip i un bon futbol base.

Un dels grans hàndicaps de l’Hospi ha sigut la falta de grans patrocinis i inversors. ¿Tenen ja algun nom tancat?

Estem tancant el tema dels patrocinadors i de les empreses col·laboradores. Hi haurà diferents tipus de patrocinis. S’ha tancat la temporada del primer equip i estem planificant la pròxima.

L’Hospi ja ha acabat la temporada al no entrar en posició de play-off. ¿Quins seran els primers canvis?

Ja hem efectuat el canvi de la direcció esportiva. Hi està treballant el Nico [Javier de San Nicolás] i ja està establint les bases de cara a la temporada vinent. A més, estem elaborant la plantilla, amb l’entrenador, i l’anunciarem en les pròximes setmanes, però també estem treballant altres aspectes importants. Tenim més de mil nois i noies en el club. Tenim 72 equips, tant masculins com femenins. Reforçar el futbol base, millorar la qualitat dels entrenaments i els espais també són objectius. Així com potenciar el femení, l’inclusiu i la secció de veterans.

Ja se n’ha anat l’entrenador Jaume Delgado. ¿Es preveuen canvis dràstics en la plantilla?

S’està treballant. El Jaume i el Migue han sigut els entrenadors fins ara i els agraïm la seva professionalitat i el seu treball. Ara, el director esportiu, amb el Thiago i Jordi Alba, que són assessors de la junta, treballa en la confecció de la plantilla i els noms. Les baixes i les altes s’aniran definint en les pròximes setmanes. L’objectiu és fer un equip competitiu que arribi al repte que tenim la temporada vinent: pujar i, si és possible, ser primers de la categoria.

Diu ser un president "de transició». ¿Es veu molts anys en l’Hospi o es veu fent un pas al costat una vegada entrin els quatre noms propis?

Soc un president per un mandat de sis anys. Aquest club ha de fer un debat sobre transformar-nos en societat anònima esportiva. És necessari que l’Hospi es transformi en SA, perquè la idea és compaginar els recursos econòmics per donar viabilitat al club i arribar als èxits esportius. Aquest debat l’iniciarem de manera transparent, escoltant les opinions dels socis i des d’un ampli consens.

Un altre dels grans problemes és la falta de massa social. ¿Què faran per augmentar-la?

Volem que el club connecti amb la ciutat, crear complicitats amb les entitats socials, amb els diferents clubs esportius de l’Hospitalet, amb el teixit empresarial i el teixit institucional. Aquest no és un projecte només del CE l’Hospitalet, és un projecte de ciutat. El repte és molt gran: reafirmar la identitat de la ciutat. A mesura que anem pujant de categories, i que aquest projecte se’l faci seu el conjunt de la ciutat, crec que anirem omplint. A partir del juny, farem una campanya de captació de socis. Necessitem sumar a tothom.

¿Per què l’Hospi no acaba de connectar amb la ciutat?

Hi ha moltes variables. La categoria també hi influeix molt. Una Tercera Federació dificulta que la gent hi pugui assistir, però la gent respon quan hi ha partits importants.

Notícies relacionades

¿Per què l’Hospitalet i els seus gairebé 300.000 habitants mai han tingut un equip a Primera?

És un deute intern, a socis de l’entitat. Es va produir una part el 2016, arran del deute amb la Seguretat Social. Un deute que el club ha acabat de pagar aquesta temporada. El deute actual es pagarà en els pròxims anys.