L’oferta creixent d’oci a Enric Granados inquieta el veïnat
Els residents temen que es converteixi en un eix de copes, mentre que el Gremi de Restauració creu que la pressió veïnal expulsa la gastronomia.

L’equilibri d’usos en tot eix que conjuga veïns amb una gran oferta de restauració i bars és sempre fràgil. N’hi ha prou amb un local que ocasioni molèsties per generar una guerra d’interessos i n’hi ha prou amb una forta pressió inspectora perquè l’activitat econòmica s’alteri. Així es produeix a l’hiperactiu quilòmetre del carrer d’Enric Granados, on alguns veïns alerten ara del progressiu gir cap a l’oferta de tardeig, oci i copes nocturnes d’alguns locals. Per contra, el Gremi de Restauració de Barcelona manté que és la pressió d’alguns residents i la consegüent ofensiva municipal el que foragita la gastronomia i l’oferta de qualitat i fomenta la degradació de part de l’oferta.
Com informava aquest diari el cap de setmana passat, el carrer més gastronòmic de l’Eixample ha arribat al seu zenit d’oferta, amb 80 llicències de bars i restaurants, que no poden créixer després de l’últim pla d’usos de la zona. S’acompanyen de 77 terrasses vigents, on l’Ajuntament aplica una retallada horària perquè tanquin una hora abans que la resta de la ciutat, com en altres punts calents d’activitat d’hostaleria o oci.
La mesura ha apaivagat el veïnat –tot i que la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona exigeix més restriccions horàries i de volum dels vetlladors–, però té efectes secundaris indesitjats, segons els operadors de la zona i el gremi. Així, al no poder comptar aquestes taules per als sopars de segon torn a les terrasses (tanquen a les 23.00 hores en dies feiners i a les 00.00 les vigílies de dies festius i dissabtes), diferents empresaris expliquen a aquest diari que els seus ingressos han minvat, en un context de fortes inversions en els locals, lloguers alts i augment de preus dels productes i subministraments.
Fins a la matinada
Tot i que les posicions del col·lectiu de veïns SOS Enric Granados i de la patronal són diametralment oposades, sí que coincideixen a apreciar un canvi en una part de l’oferta, més orientada a l’oci, o al carrer com a punt de trobada per prendre alguna cosa. El representant veïnal Jordi Badia assenyala que són uns pocs establiments els que donen "problemes", perquè els nous usos impliquen que "la gent surti al carrer a fumar i beure", i que ocupin algunes voreres fins a la matinada, tot i que els equips de neteja convidin a retirar-se amb els raigs d’aigua.
Afegeix que aquestes circumstàncies afecten el descans, perquè "a més són locals que no estan insonoritzats ni tenen característiques" per a la diversió nocturna. El col·lectiu es queixa també que algunes terrasses –"gairebé sempre les mateixes"– mantenen les "estufes de combustió a tot gas" malgrat que actualment l’ordenança de vetlladors ho prohibeix.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?
- LA CITA DE MONTJUÏC Final guanyada, final per jugar
- PARTIT 100 AMB EL BARÇA Lamine Yamal: "La por la vaig deixar al parc de Mataró fa temps"