A L’ESTIU

La biblioteca García Márquez tancarà tres setmanes per ser reparada

La fachada de la Biblioteca Gabriel García Márquez, en el barrio de Sant Martí de Provençals, en Barcelona.

La fachada de la Biblioteca Gabriel García Márquez, en el barrio de Sant Martí de Provençals, en Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les obres per corregir els moviments detectats a la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona, premiada com la millor del món l’any passat, obligaran a tancar-la durant tres setmanes. Biblioteques de Barcelona informa que l’equipament no serà accessible al públic entre el 29 de juliol i el 18 d’agost, a causa dels treballs que es preveuen per instal·lar uns suports estructurals que han de reparar les patologies observades en uns acabats. El defecte ha provocat esquerdes en vidrieres de l’edifici, inaugurat fa dos anys, i la reparació es pressuposta en 478.092,59 euros.

La biblioteca, a Sant Martí de Provençals, va anunciar a l’abril que allargava el seu horari per atendre durant més hores i tots els dies de la setmana, inclosos els diumenges, també a estiu i Nadal. L’ampliació responia a l’afluència creixent a l’edifici, tant de lectors i estudiants com de visitants i turistes, atrets pels premis d’arquitectura que acapara. No obstant, la rehabilitació encarregada per l’empresa municipal BIMSA no permetrà aquest any que l’immoble mantingui les portes obertes tot el període estival.

Notícies relacionades

L’equip que va dissenyar la biblioteca i que s’encarrega també ara dels arranjaments, Suma Arquitectura, explica que les obres s’executaran "aprofitant els moments de menys afluència d’usuaris". Mentre la García Márquez no doni servei, dues biblioteques del districte de Sant Martí, la de Poblenou i la Ramon d’Alòs, sí que estaran obertes.

Les tasques per reforçar l’estructura de l’immoble comporten algunes intervencions per a res menors. Inclouen fer caure un mur i aixecar-ne un altre de formigó armat almenys durant les dues primeres setmanes de treballs. El projecte deixa clar que, en aquest compàs inicial, la biblioteca "s’haurà de mantenir estrictament tancada al públic".