Trobada singular

La Passejada amb Barret arriba als 20 anys en plena forma

Després de reunir 2.000 persones amb barrets de copa, pameles, bombins o gorres, la cita torna avui al migdia a la rambla de Catalunya.

La Passejada amb Barret arriba als 20 anys en plena forma

carles cols

1
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +

Cal treure’s el barret davant el que Cristina de Prada i Nina Pawlowsky han consolidat al llarg de 20 anys, que es diu aviat, perquè aquest és l’aniversari que avui compleix el Barcelona Hat Days. Barretaires de professió, són les organitzadores d’aquest passeig que un diumenge a l’any se celebra a la rambla de Catalunya, apte per a tots els públics, sense inscripció prèvia, però, això sí, amb la condició inexcusable de portar el cap tapat.

Notícies relacionades

L’any passat van reunir unes 2.000 persones i serà estrany que en aquesta edició no superin la xifra. És, per descomptat, un acte lúdic, però també una formidable ocasió per tapar-se amb una gorra de deerstalker, imprescindible per a qualsevol que pretengui emular Sherlock Holmes, i investigar així comme il faut què els va passar als barrets perquè passessin de ser omnipresents als carrers de Barcelona al que són avui, una peça inusual.

Abans, però, valdrà més detallar bé el com, quan i on de la vintena edició del passeig amb barret, perquè s’ha fet tan popular que altres ciutats del món celebren el mateix dia aquesta festa reivindicativa. El punt de trobada és al costat de la Girafa presumida de la rambla de Catalunya (o sigui, cantonada amb la Diagonal), aquesta singular escultura (tinguem-ho present) que és un símbol de la campanya que es va organitzar en aquesta ciutat el 1970 per evitar que aquest passeig fos reurbanitzat radicalment a favor del cotxe. La cita, a les dotze del migdia. I el destí final, la plaça de Catalunya.